Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is Oranje geplaatst voor het EK als de Nations League wordt gewonnen?

Laatste update:

Waarom de Nations League?

Om een einde te maken aan de zinloze oefenwedstrijden, heeft de UEFA de Nations League in het leven geroepen. Het is een nieuw toernooi, waar de Europese voetbalbond sinds 2011 aan werkte, en waarbij de groepswedstrijden vorig jaar werden afgewerkt. De finales staan voor juni 2019 op het programma. "De UEFA Nations League zorgt voor betekenisvolle en competitieve wedstrijden", legt de bond uit.

Hoe werkt de Nations League?

In totaal zijn 55 landen verdeeld over vier divisies: A, B, C en D. Nederland is ingedeeld in de A-divisie, de pot met de hooggeplaatste landen. Per divisie worden groepswedstrijden afgewerkt, als een soort mini-competitie. Ploegen die als laatste eindigen in hun groep, degraderen naar een divisie lager. Landen die als eerste eindigen, promoveren naar een divisie hoger. De vier groepswinnaars uit de A-divisie spelen in juni 2019 via een halve finale en finale om de titel. Ook is er een wedstrijd om de derde en vierde plaats.

Wat is het verschil met de EK-kwalificatie?

In de UEFA Nations League zijn in totaal vier EK-tickets te verdelen. De overige twintig tickets zijn te verdienen via de reguliere EK-kwalificatiecampagne. Dit programma ging in maart van dit jaar van start en kent verder interlandperiodes in juni, september, oktober en november. Landen worden onderverdeeld in vijf groepen van vijf team, en vijf groepen van zes teams. De nummers een en twee plaatsen zich automatisch voor het EK.

Wat staat er voor Oranje op het spel?

Vier teams kunnen zich via dit toernooi plaatsen voor het EK van 2020. De vier beste landen per divisie plaatsen zich voor de play-offs van de Nations League, die in maart 2020 worden afgewerkt. In totaal zullen dus zestien landen deelnemen aan deze play-offs. Via een halve finale en een finale plaatst de winnaar per divisie zich voor het Europese eindtoernooi. Zo levert iedere divisie uiteindelijk een extra EK-deelnemer. Het kan voorkomen dat de groepswinnaar zich al via de EK-kwalificatie heeft geplaatst. In een dergelijk geval wordt de plaats in de play-offs overgenomen door het beste nog niet geplaatste land uit de divisie.

De vier groepswinnaars van Divisie A spelen in juni 2019 om de winst van de Nations League. Er worden twee halve finales gespeeld, een trootstfinale en de finale. In de eindstrijd staat de trofee en nog een bonus van 4,5 miljoen euro op het spel. Het gaat in deze finales nog niet om een EK-ticket. Deze zijn alleen via de play-offs in maart 2020 te verdelen. Mocht Oranje de Nations League winnen, dan is het dus nog altijd niet zeker van deelname aan EURO 2020.

Koeman gaf vorig jaar aan dat hij kansen ziet voor Oranje om de Nations League te winnen. Echter, dat was op voorhand niet het hoofddoel voor de bondscoach. Hij vertelde na de 3-0 overwinning op Duitsland dat het de met Nederland de bedoeling is om in Pot 1 te komen bij de loting voor de EK-kwalificatiecyclus. Doordat Oranje als eerste eindigde in de poule, werd die doelstelling behaald.

Uitslagen Divisie A, groep 1

Duitsland - Frankrijk 0-0

Frankrijk - Nederland 2-1
Mbappé, Giroud; Babel

Nederland - Duitsland 3-0
Van Dijk, Depay, Wijnaldum

Frankrijk - Duitsland 2-1
Griezmann (2x); Kroos

Nederland - Frankrijk 2-0
Wijnaldum, Depay

Duitsland - Nederland 2-2
Werner, Sané; Promes, Van Dijk

Eindstand
1. Nederland 4-7
2. Frankrijk 4-7
3. Duitsland 4-1**

** Gedegradeerd naar Divisie B

Finales: 5 t/m 9 juni 2019

Play-offs: 26 t/m 31 maart 2020

Speelschema Nations League

De eindronde van de Nations League wordt afgewerkt tijdens de interlandperiode van juni. In dezelfde periode worden EK-kwalificatiewedstrijden afgewerkt. De UEFA heeft Engeland, Nederland, Portugal en Zwitserland bij de EK-kwalificatie ingedeeld in de groepen A, B, C en D, die slechts vijf landen tellen, terwijl alle andere poules uit zes landen bestaan. Zodoende spelen de 'Final Four' twee EK-kwalificatiewedstrijden minder, waardoor er in juni tijd is om de eindronde van de Nations League te spelen.

Halve finales
Woensdag 5 juni 20.45 uur: Portugal - Zwitserland (Estádio do Dragão, Porto)
Donderdag 6 juni: 20.45 uur: Nederland - Engeland (Estádio D. Afonso Henriques, Guimarães)

Derde plaats
Zondag 9 juni 15.00 uur (Estádio D. Afonso Henriques, Guimarães)

Finale
Zondag 9 juni 20.45 uur (Estádio do Dragão, Porto)

View this post on Instagram

Het Nederlands elftal is maandagmiddag tijdens de loting in Dublin aan Engeland gekoppeld in de halve finale van de Nations League! Denk jij dat Oranje de finale van het toernooi in Portugal gaat halen? #oranje #uefanationsleague #engeland

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Wat krijgt de winnaar?

Behalve de trofee van 71 centimeter hoog, ontvangt de winnaar van de Nations League een bonus.

Eerste plaats: 7,5 miljoen euro
Tweede plaats: 6,5 miljoen euro
Derde plaats: 5,5 miljoen euro
Vierde plaats: 4,5 miljoen euro

Bovenop bovenstaande bedragen ontvangen de landen nog eens drie miljoen euro. De landen uit Divisie A hebben een startpremie van 1,5 miljoen euro ontvangen en een bonus van 1,5 miljoen euro voor het winnen van de poule. Zodoende kan de KNVB een totaalbedrag van 10,5 miljoen euro opstrijken.

Betekent Nations League-winst EK-kwalificatie?

De winnaar van de Nations League plaatst zich niet automatisch voor het EK. De winnaar van de finaleronde van de Nations League wint alleen de trofee en bonus. Als Nederland er via de EK-kwalificatieserie niet in slaagt om zich te plaatsen voor het EK, dan krijgt het in maart 2020 via de play-offs de kans om zich alsnog te plaatsen voor EURO 2020. Oranje strijdt dan met de vier beste landen uit Divisie A, die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK, om één toegangsbewijs voor het Europese eindtoernooi.

Ben jij blij met de komst van de UEFA Nations League?

Meer nieuws

Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
10
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
15
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties