Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Italië huilt na totale afgang: 'Vaarwel wereld, vaarwel Europa, vaarwel alles'

Laatste update:

Door de overwinning neemt Noord-Macedonië het in de finale op tegen Portugal. Voor Italië rest een winter zonder wereldkampioenschap. "Vaarwel wereld, vaarwel Europa, vaarwel alles", schrijft La Gazzetta dello Sport. "Vele nutteloze, onwaarschijnlijke en onnauwkeurige pogingen tot aanvallen leidden tot weer een wedstrijd die we niet in winst wisten om te zetten. In de 92e minuut sloeg Aleksandar Trajkovski, nota bene een ex-speler van Palermo, toe met een ongelooflijke knal vanaf twintig meter. Het avontuur is voorbij, Italië is niet meer, Mancini's spel bestaat niet meer. Dit is een ramp voor Italië."

Italië wist van de laatste vijf WK-kwalificatiewedstrijden er slechts één te winnen en was dus veroordeeld tot het spelen van play-offs. De loting tegen het nietige Noord-Macedonië leek gunstig, maar pakte catastrofaal uit. "Immobile en Insigne waren niet om aan te zien", gaat de roze sportkrant verder. "Mancini was slecht, Barella was slecht, Jorginho is heel ver verwijderd van het niveau dat hij ooit had. Kortom, we verdienen het om niet naar het WK te gaan." Ook verdediger Giorgio Chiellini was verslagen. "Het is lastig uit te leggen. Van september tot vandaag hebben we fouten gemaakt en daar betalen we nu de prijs voor. Een grote leegte overheerst bij ons."

Corriere dello Sport spreekt van een 'blauwe tragedie'. "Deze nederlaag van Italië gaat de hele wereld over. Het sprookje is weer uit. De Azzurri verliezen thuis op ongelooflijke wijze van Noord-Macedonië en falen voor de tweede keer op een rij om überhaupt het WK te bereiken. Wederom kijken we tijdens het WK toe vanuit onze huiskamer in plaats vanaf de tribunes. Op 11 juli vierden we nog de verovering van de Europese titel in de straten van Italië. Ruim acht maanden later zijn die magische nachten veranderd in een nachtmerrie. We staan niet eens in de play-offfinale tegen Portugal. Het is een ongelooflijke eliminatie. Zo onverwacht dat het verbazingwekkend is."

Opvallend genoeg maakt Eurosport Italië zich hard voor het aanblijven van Mancini. "In een land met het geheugen van een goudvis is het goed om twee dingen niet te vergeten", aldus de sportzender. "Wat er in de zomer is gebeurd en dat als Jorginho ook maar één van de twee penalty's tegen Zwitserland had gescoord, Italië donderdag in Palermo een vriendschappelijke interland had gespeeld. Dat gezegd hebbende, gaven de Azzurri niet thuis. De ploeg leek te denken 'dat het wel goed kwam' en dat was niet het geval. Mancini heeft in dat opzicht duidelijk fouten gemaakt."

-

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
31
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
149
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
351
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties