Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Italië neemt gas terug na evenaring prestatie uit 1987

Laatste update:

Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis stonden beide landen tegenover elkaar. Van een wedstrijd was slechts tien minuten sprake; daarna liep Italië eenvoudig weg in Vaduz. Andrea Belotti reageerde attent na een kopstoot van Alessio Romagnoli en was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Een fraaie kopbal van diezelfde Belotti lanceerde Ciro Immobile, die oog in oog met keeper Peter Jehle geen fout maakte. De treffers vielen in een tijdsbestek van een minuut. Het was vervolgens wachten op de 0-3 en die kwam na ruim een halfuur op het scorebord.

Antonio Candreva kreeg de bal voor zijn voeten via een Liechtensteins been en kon zonder moeite afronden. Het mooiste doelpunt tot dusver kwam van de voet van Belotti, die vlak voor rust een lange bal van Giacomo Bonaventura heerlijk aannam en door de benen van Jehle aantekende voor de 0-4. Dat was althans het mooiste geldige doelpunt; Belotti scoorde kort daarvoor ook nog fraai achter het standbeen, maar stond buitenspel. Italië, dat onder leiding van bondscoach Giampiero Ventura aantrad in een 4-2-4-systeem, zocht dus met een fraaie voorsprong de kleedkamer op.

Voor het eerst sinds januari 1987, toen met 5-0 werd gewonnen van Malta, maakte Italië vier treffers in de eerste helft. Immobile en Belotti hadden zeven van de laatste negen Italiaanse doelpunten voor hun rekening genomen. Na een fel begin van de tweede helft van Italiaanse zijde zakte het tempo in. Daardoor kon Liechtenstein zich zelfs een paar keer melden op de vijandelijke helft, al leidde dat tot weinig concreet gevaar. Italië is dankzij de overwinning al 54 kwalificatieduels op rij ongeslagen: in plaatsingswedstrijden voor EK's en WK's werd 40 keer gewonnen en 14 keer gelijkgespeeld. Liechtenstein, de nummer 183 van de wereldranglijst, won in maart 2015 voor het laatst: toen werd San Marino met 1-0 verslagen.

-
Wordt Italië groepswinnaar?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties