Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

It's all about the money

Laatste update:

Teleurgesteld. Dat was ik op dat moment even. Geeneens omdat het WK niet naar Nederland gaat. Of het WK nou in Nederland, Rusland of Zuid-Afrika is, ik kijk liever achter de televisie. Ik ben hooguit teleurgesteld voor Ruud Gullit, Johan Cruijff, Guus Hiddink en anderen. Jarenlang hebben zij zich sterk gemaakt voor een WK in Nederland. En ik moet zeggen, de presentatie was overtuigend. Hier en daar wat zenuwen, natuurlijk hebben de concurrenten ook een goed bid, maar het was oké. Het zou geen schande zijn als het WK daadwerkelijk naar Nederland en België komt.

Nee, ik was meer teleurgesteld over het feit dat Rusland het WK kreeg toegewezen. Niet omdat ik het Rusland niet gun, maar des te meer omdat de FIFA zich hiermee opnieuw volkomen belachelijk maakt. Voorafgaand aan 2 december 2010 was er al genoeg commotie rond de FIFA. Omkopingen, corruptie, het leidde er zelfs toe dat twee FIFA-leden waren geschorst zodat ze niet mochten meestemmen. Blatter vond het zelfs zo erg dat hij intern onderzoek liet doen. Nee, niet door een extern bedrijf maar gewoon door de FIFA zelf. Chapeau Sepp! Heel goed om in zo'n situatie deze beslissing te nemen.

Nog nadenkend over deze beslissing om Rusland het WK toe te kennen hoorde ik ineens de naam Qatar. Het land met zo'n 800.000 inwoners mag het WK in 2022 organiseren. Opzich niet verkeerd dat de FIFA ook een land dat in opkomst is zo'n kans geeft. Maar wat hebben Rusland en Qatar gemeen? Juist ja, geld. Veel geld. En had de FIFA op dat gebied niet wat imagoproblemen?

Wereldwijd is bijna iedereen het erover eens. Sepp Blatter is een publieksgeile, op geld beluste Zwitser die tot zijn dood voorzitter van de FIFA blijft. De FIFA had de kans om op 2 december 2010 een kleine stap in de juiste richting te doen. Als het had gekozen voor Nederland en België, of voor mijn part voor Engeland of Spanje/Portugal had het een iets geloofwaardiger beeld gekregen. Natuurlijk, Sepp Blatter is de hoofdreden waarom niemand de FIFA vertrouwd. Niet voor niets zag tweederde van de Nederlandse bevolking het niet zitten om het WK hierheen te halen. Maar de FIFA is opnieuw de fout ingegaan. Het laat opnieuw volkomen duidelijk zien om voor het geld te kiezen.

Nogmaals, het is niet zo dat ik Rusland het niet gun. Rusland had een goed argument dat het WK nog nooit in Oost-Europa is gehouden. Rusland is een groot land. Maar Rusland (lees Poetin) doet er alles aan om nieuwe stadions te bouwen, om de infrastructuur te verbeteren. Allemaal met dat ene doel: het grootste land ter wereld worden. Dan stak het bid van Nederland/België en Engeland beter in elkaar. Daar draait het om voetbal. Nergens anders is de voetbalbeleving mooier en intenser dan in Engeland. Nederland en België hebben in het jaar 2000 al bewezen uitstekend een eindtoernooi te kunnen organiseren. En het WK mag dan wel nog nooit in Oost-Europa gehouden zijn, ook Nederland en België zijn nog nooit aan de beurt geweest. De presentatie van Spanje en Portugal stelde mij hevig teleur. Eerstgenoemde is zowel wereldkampioen als Europees kampioen. Nergens kwam het terug. Ze kwamen niet veel verder dan de FIFA 'eerlijk' en 'schoon' te noemen. Yeah right.

Ik weet nog steeds niet of ik teleurgesteld ben dat het WK niet naar Nederland gaat. Ik weet wel dat de FIFA zich met de dag belachelijker maakt. Een unieke kans voor de FIFA, kies voor het voetbal in plaats van het geld, hebben Sepp Blatter en co laten liggen. Een gemiste kans, een kans voor open doel schoot de FIFA naast.

Ik kijk nog eens op Voetbalzone.nl. Daar lees ik dat Engeland als laatste is geëindigd in de stemrondes. Engeland, het mooiste voetballand ter wereld met een sterk bid eindigt als laatste. Je zou bijna denken dat de documentaire die door de BBC werd uitgezonden er invloed op had…

Terwijl ik dit schrijf schiet me ineens een liedje te binnen. Een liedje van Anna Pernilla Bäckman, oftewel van Meja.

"(…) when I realize
the crazy things we do
It makes me feel ashamed to be alive
It makes me wanna run away and hide"

"It's all about the money"

Het spijt me Ruud Gullit, maar ik ben blij dat deze FIFA geen WK op ons grondgebied organiseert.

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
13
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties