Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

5 jaar na mentale problemen terug als prof: 'Er wordt te weinig over gesproken'

Laatste update:

Marijnissen leverde in oktober 2017 zijn contract bij NAC in, met als toelichting 'dat hij geleidelijk het plezier in de dingen die hij deed voelde verdwijnen'. Eind juli maakte de Bredanaren bekend dat ze hun verloren zoon weer zouden verwelkomen, ditmaal flink wat wijsheid rijker. "Ik maakte mijn debuut op zeventienjarige leeftijd, toen promoveerden we en onderweg naar het feest kreeg ik druk op mijn borst", blikt Marijnissen terug. "Ik had het gevoel dat ik doodging, dat ik stikte. Ik zei tegen mijn vriendin: 'Als dit zo doorgaat, moet je een ambulance bellen'. Uiteindelijk heb ik de huisarts gebeld. Zo is het begonnen en het werd alleen maar erger."

De geboren Bredanaar vond het echter moeilijk om zijn over zijn problemen te praten. Vijf jaar later is het iets waar hij het belang graag van wil benadrukken. "Ik denk dat het belangrijk is om bespreekbaar te maken. Ik denk dat het daar begint. Ik denk dat er wel meer mensen zijn die hetzelfde als ik hebben, in meer of mindere mate. Maar er wordt weinig over gesproken, vooral in de sport, merk ik." "Vooral ook in de voetballerij?", vraagt presentatrice Carrie Ten Napel. Marijnissen twijfelt even. "Ja, dat denk ik wel", antwoordt hij vervolgens.

Marijnissen beschrijft de gang van zaken in een profvoetbalteam zoals hij deze kent. Wij zijn met een hele selectie, dan heb je de haantjes en de jongens die wat rustiger zijn. Maar er lopen ook jongens tussen met problemen." Zelf wist Marijnissen zich als achttienjarige jongen ook geen houding te geven. "Ik dacht oprecht: het hoort niet bij mij, dat klopt niet, ik stop het maar weg."

Marijnissen, die na zijn tijdelijke stop nog wel enkele amateurclubs versleet, is de volgende in het kamp (ex-)profvoetballers die openlijk voor zijn mentale problemen uitkomt. Onder meer Gregory van der Wiel en Ricardo Kishna klapten al uit de school over hun geestesgesteldheid. Marijnissen kwam sinds zijn terugkeer bij NAC tot vier duels, waarbij hij in allen invaller was. Scoren of assists geven deed Marijnissen nog niet.

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties