Jackson maakt twintigste doelpunt; John scoort op bijzondere avond

FC Porto - Belenenses 3-0
Porto kwam al na tien minuten op voorsprong: Jackson Martínez kopte bij de tweede paal raak na een mooie voorzet van Héctor Herrera. De Colombiaan tekende daarmee alweer voor zijn twintigste officiële doelpunt van het seizoen. Boavista is de enige van de achttien Primeira Liga-clubs waar Jackson nog nooit tegen heeft weten te scoren. Belenenses liet in aanvallend opzicht helemaal niets zien en kreeg twee minuten na rust het deksel op de neus: Óliver Torres streepte de bal met zijn linker van zo'n zeventien meter in de verre hoek. Porto kreeg nog enkele kansen om verder uit te lopen: zo schoot Cristian Tello tegen de lat, maar door een late treffer van Evandro vond Porto dan toch nog zijn derde doelpunt.

Benfica - Vitória Guimarães 3-0
Legende Eusébio overleed 370 dagen geleden aan een hartstilstand en voor het begin van de wedstrijd tegen Guimarães werd op indrukwekkende wijze stilgestaan bij zijn overlijden. De supporters lieten mooie sfeeracties zien en ontrolden grote spandoeken met daarop foto's van De Zwarte Parel. Bij de thuisploeg stond Ola John voor de vierde keer op rij in de basis en hij droeg met een doelpunt zijn steentje bij aan de uiteindelijk eenvoudige overwinning.

Jónas opende al vroeg in de wedstrijd de score, door raak te koppen na een vrije trap van Nicolás Gaitán. De club uit Lissabon trof in de eerste helft liefst drie keer het houtwerk, maar na rust liet John zien hoe het wel moest. Na een goede dribbel en pass van Lima schoot de Nederlander de bal met zijn linker in het dak van het doel. Gaitán bepaalde de eindstand op 3-0.