Jagielka knalt Everton in blessuretijd naast Liverpool

Jagielka groeide zodoende uit tot de man van de wedstrijd en dompelde Liverpool in rouw. De mandekker verzorgde met zijn knal de beslissing in de derby, die niet altijd even goed was, maar zeker na rust wel boeiend. Everton had al vroeg op voorsprong kunnen komen, als Martin Atkinson een strafschop had gegeven voor de overtreding van Alberto Moreno op Romelu Lukaku, maar de scheidsrechter weigerde om te fluiten. Hierna werd Everton onder druk gezet door Liverpool, dat via Raheem Sterling zijn eerste kans kreeg. Het schot van de uitblinker van the Reds werd gekeerd door Tim Howard, die even later ook op fantastische wijze een kopbal uit een hoekschop van Adam Lallana uit het doel hield.

Tussen deze kansen door had Liverpool ook een strafschop moeten krijgen, na hands van Gareth Barry, maar Atkinson dacht aan gezichtsbescherming van de middenvelder en weigerde om de bal op de stip te leggen. Everton mocht dus niet mopperen en kreeg na twintig minuten spelen zelf zijn eerste mogelijkheid, maar Simon Mignolet pakte de inzet van Lukaku. Leighton Baines brak even later door in het vijandelijke strafschopgebied en koos voor een lage voorzet, die echter werd onderschept door Dejan Lovren, voordat Liverpool weer voor gevaar zorgde via een hard afstandsschot van Jordan Henderson. Zijn schot belandde op de vuisten van Howard.

Ook Mario Balotelli en Sterling dwongen de keeper van Everton in de eerste helft nog tot actie, maar echt uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg toch niet. De reddingen die Howard moest verrichten waren vooral na pogingen van afstand en Liverpool kon dan ook niet echt tevreden zijn over het spel uit de eerste helft. De gastheren probeerden in de tweede helft om meer aan voetballen toe te komen en dachten kort na rust weer recht te hebben op een strafschop, toen Balotelli naar de grond ging. Ook nu zag Atkinson echter geen reden om te fluiten.

Balotelli beproefde nog een paar keer zijn geluk, voordat Liverpool een klein halfuur voor tijd op een 1-0 voorsprong kwam. Gerrard schoot een vrije trap over de muur heen in de bovenhoek en maakte zo zijn negende Premier League-treffer tegen Everton, waarvan hij er zeven noteerde op Anfield. Balotelli leek kort hierna direct de marge te verdubbelen, maar hij raakte van dichtbij de lat, omdat Howard nog net zijn hand tegen de bal had gekregen. De keeper hield Everton dus in de race, maar Liverpool ging na de openingstreffer steeds beter spelen en leek de voorsprong over de streep te trekken. In blessuretijd zorgde Jagielka met zijn geweldige goal alsnog voor een puntendeling.

Bekijk het doelpunt van Phil Jagielka hier.