Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AD ziet hoogst opmerkelijke rol voor Berghuis weggelegd in Farioli's Ajax

Laatste update:

OGC Nice speelde zondagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in Lille. Door een gelijkmaker van Jordan Lotomba in minuut 90+3 besloten les Aiglons de competitie als nummer vijf.

En met die vijfde plek volbracht Farioli de van hem verlangde doelstelling: eindigen in de topzes. "Alle lof voor mijn spelers", wordt de Italiaan na afloop dan ook geciteerd door het AD. "Ze hebben het goed gedaan dit seizoen en kunnen tevreden op vakantie."

Wijffels ziet in Farioli 'een vurig ventje', een gepassioneerde trainer, die het afgemeten dugout-vak aanneemt voor iets puur theoretisch. "Zo meeleven, passie tonen, het is wie ik ben. Ik probeer mijn spelers te helpen. Ik ben één met ze", vertelt Farioli tegenover het deels Nederlandse journaille.

Vragen over zijn toekomst, en of die in Amsterdam ligt, ontwijkt hij uit respect voor zijn huidige werkgever. Wel wil hij iets kwijt over het Nederlandse voetbal. "Natuurlijk: Johan Cruijff, dat is duidelijk. Ik heb het al vaker gezegd: Cruijff is één van de voetbalmentoren die ik in mijn leven heb gehad", citeert het tevens aanwezige Voetbal International uit de mond van de trainer.

Wijffels maakt dan een inschatting voor welke Ajax-spelers Farioli volgend seizoen warmdraait. Daarbij heeft de journalist een opvallende rol in gedachten voor Steven Berghuis. In hem ziet Wijffels namelijk een geschikte controleur in het spel van de voormalig keeperscoach.

Hij motiveert die gedachtegang. "Als eerste aanspeelpunt op het middenveld in de opbouw. Het middenveld van dit seizoen bij Ajax mist doorgaans creativiteit. En directe passing naar voren. De '6' is in het topvoetbal steeds meer de nieuwe '10'."

Hoewel Farioli's spelopvatting defensief kan ogen, benadrukt de oefenmeester dat zijn visie vooral uit aanvallend oogpunt is opgebouwd. VI ziet dat bij vlagen ook terug. Als gevaarlijk opbouwen bijna leidt tot een tegentreffer voor Nice, ontsteekt Farioli niet in woede, maar steekt hij zijn duim omhoog.

"Dat is het resultaat van vele maanden werken en iedereen pushen in dezelfde richting. En van spelers soms ook een beetje uit hun comfort zone te halen. Want wat wij willen vraagt veel van de spelers. Uit mentaal oogpunt, uit cognitief oogpunt, maar ook uit fysiek oogpunt. Het vergt veel werk en energie, van maandag tot zondag. Herhalen, herhalen, herhalen. Dat is voor mij de enige manier", aldus Farioli.

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
4
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
20
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties