Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jahanbakhsh ontpopt zich tot held van NEC met twee goals tegen Ajax

Laatste update:

Voor NEC was de opdracht zaterdag van tevoren even duidelijk als moeilijk: om op eigen kracht directe degradatie te voorkomen had het elftal van trainer Anton Janssen een gelijkspel nodig, maar dat punt moest wel behaald worden bij landskampioen Ajax. In de wetenschap dat de Nijmegenaren nog nooit een competitiewedstrijd hadden gewonnen in Amsterdam en dat de tegenstander al 21 Eredivisieduels op rij ongeslagen was, was veel hoop van de NEC-supporters waarschijnlijk gevestigd op Go Ahead Eagles (dat hekkensluiter Roda JC Kerkrade op bezoek kreeg).

Hoewel de thuisploeg via Bojan voor het eerst van zich deed spreken, zorgden de gasten voor het eerste echte gevaar: Jakob Jantscher dook na een vrije trap zomaar ineens op voor Ajax-keeper Kenneth Vermeer. De vervanger van Jasper Cillessen wist echter redding te brengen nadat de aanname van Jantscher niet ideaal was. Na nog geen tien minuten waren het evenwel alsnog de Amsterdammers die op 1-0 kwamen, al was een NEC'er verantwoordelijk voor de openingstreffer: na een voorzet van Ricardo Kishna kopte Leiwakabessy de bal keihard achter zijn eigen doelman Kalle Johnsson. Diens collega Vermeer onderscheidde zich kort daarop nogmaals, door Geoffrey Castillion van dichtbij van de gelijkmaker af te houden.

Na de onderbreking had NEC moeite om druk uit te oefenen op de verdediging van de tegenstander. Jantscher kreeg weliswaar een goede mogelijkheid, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Even later leek Ricardo van Rhijn de bezoekers de helpende hand te bieden, want waar Leiwakabessy in de eerste helft een eigen doelpunt maakte, verschalkte nu de rechtsback van Ajax bijna zijn eigen keeper. Vermeer en Van Rhijn kwamen echter met de schrik vrij toen de bal net naast het doel verdween. Aan de andere kant hield Johnsson zijn team op de been, door redding te brengen op de inzet van Thulani Serero.

Met nog ruim een kwartier op de klok had NEC geen hulp van Ajax nodig om op gelijke hoogte te komen: de ingevallen Jahanbakhsh schoot de bal van grote afstand achter Vermeer en bracht het meegereisde publiek uit Nijmegen in vervoering, 1-1. Het punt dat de gasten nodig hadden voor de zeventuiende plaats in de Eredivisie leek ver weg toen Bojan op aangeven van Serero 2-1 scoorde, maar luttele minuten voor tijd ontpopte Jahanbakhsh zich tot de held van NEC: met zijn tweede goal van de avond sleepte hij een gelijkspel uit het vuur en dus mag zijn team proberen zich via de nacompetitie op het hoogste niveau te handhaven. Daarin is Sparta Rotterdam donderdag de eerste tegenstander.

-
Denk je dat NEC in de Eredivisie blijft?

Meer nieuws

Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
10
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
13
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
23
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties