Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jan Joost van Gangelen verklaart afgekeurde Ajax-goal: 'Een bezopen regel'

Laatste update:

"Voor de duidelijkheid, waarom de goal nu is afgekeurd", begint Van Gangelen tijdens de nabeschouwing op ESPN. "Ik kreeg op Instagram heel veel berichtjes. Wat is dat nou? Is Stevie Wonder de VAR? Is de VAR met vakantie? In dit geval is het dus een hele kleine marge, eigenlijk is het geen buitenspel. Maar de assistent heeft gevlagd en omdat de marge binnen tien centimeter ligt, wordt de beslissing van de arbitrage op het veld niet overruled. Dat is natuurlijk een bezopen regel. Het is eigenlijk bedacht om te zorgen dat de aanvallende partij voordeel heeft. Dus als de assistent niet gevlagd had, was het een goal geweest. Het is krom, maar dat is wat we hebben afgesproken."

"Dat is heel gek. In dit geval hebben we ook nog de vijfmeterlijn als hulpmiddel. Het is niet dat we met blauwe en rode lijnen moeten gaan kijken. Dus het is een kromme regel. Volgens mij was het in de Champions League ook, met Kylian Mbappé. Dat die grensrechter heel fanatiek zijn vlag omhoog stak", zo reageert analist Marciano Vink. "Je moet het laten lopen, dan kun je daarna altijd nog je vlag omhoog steken", stelt Van Gangelen. "Dat is beter, dan heb je dit gezeik niet."

"Het was geen buitenspel, maar dat is niet het meest belangrijk", zegt Ajax-aanvoerder Dusan Tadic voor de camera van ESPN. "Het was wel belangrijk, maar daar kunnen wij ons niet op richten. We moeten kijken naar ons spel. Dat was in de eerste helft niet goed. Hoe dat komt? Dat weet ik niet. Een wedstrijd na een bekerfinale is altijd moeilijk. Utrecht is een goede ploeg en je weet dat ze volle bak gaan. Wij waren daar niet klaar voor. We zijn niet honderd procent. Misschien denken wij er te makkelijk over. Elke tegenstander is een goede tegenstander."

Ajax-trainer Erik ten Hag had voor het interview met Hans Kraay junior vernomen dat er geen sprake was van buitenspel. "Als dat zo is, zou het heel vreemd zijn", stelt de trainer, waarna hij beelden van het moment te zien kreeg. "Ik zie het al. Een voetje van Mark (van der Maarel, red.). Een grote fout van de VAR. Ik weet niet wie het was (Clay Ruperti, red.), maar ik kan niet anders vaststellen. Deze beelden hebben zij neem ik aan ook gezien. Dan moet er een andere beslissing komen."

-

Meer nieuws

'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
1
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
14
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties