Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jan Mulder totaal niet onder de indruk: 'In Qatar gaan ze elkaar niet bellen'

Laatste update:

"België had als nummer één van de wereld iets eerder mogen beginnen met zo'n statement", verklaart de analist, die als speler uitkwam voor onder meer Anderlecht, in de studio van VTM. "Het mocht ook iets duidelijker. In Qatar gaan ze niet naar elkaar bellen: 'Heb je dát gezien in België?' Nee, dit is een vaag standpunt. Maar ik snap dat ook wel. De hele voetbalwereld wordt gesponsord door Qatar en staat dus machteloos", zo kijkt Mulder met cynisme en afkeer naar de beslissing van de FIFA om het WK door de oliestaat te laten organiseren.

Met name op social media is het statement van de Rode Duivels een populair gespreksonderwerp. Veel Twitter-gebruikers vinden het signaal van de spelers nietszeggend. Het WK in Qatar helemaal boycotten zou pas écht moedig zijn, zo zijn veel Belgische voetballiefhebbers van mening. Menig Twitteraar vinden dat een shirt met een tekst als 'Football supports change' niets doet voor de mensenrechten van de arbeiders die in Qatar aan de WK-stadions bouwen. Men had daarnaast graag gezien dat er in een eerder stadium aandacht was geweest voor de situatie aldaar, en niet nu het eindtoernooi al over ruim anderhalf jaar aanvangt.

Ook op het Nederlands elftal was in de afgelopen dagen de nodige kritiek. Net als de Belgen droegen de spelers van Oranje voorafgaand aan de duels met Letland (2-0) en Gibraltar (0-7) shirts met de uiting 'Football supports change'. "Mooi begin jongens, maar er is meer nodig", zo liet mensenrechtenorganisatie Amnesty International in duidelijke bewoordingen weten via Twitter. Men waarschuwt dat er nog veel meer nodig is om de positie van arbeidsmigranten in Qatar te verbeteren en in dat kader werd een oproep gedaan aan de Oranje-spelers om een petitie te ondertekenen. "Voor échte verandering."

-

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
2
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
17
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties