Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jankto wordt massaal toegejuicht bij eerste wedstrijd sinds coming-out

Laatste update:

De 45-voudig Tsjechisch international keerde zondag terug bij Sparta Praag, nadat hij sinds eind oktober langs de kant had gestaan. In de zeventigste minuut mocht hij invallen voor Jan Kuchta. De tribune ontstak in een luid gejuich en op sommige plekken werd Jankto's naam zelfs gescandeerd. Dat had hij vooraf niet gedacht, zo gaf de Tsjech aan op nationale radio.

"De voetbalwereld is duidelijk een beetje homofoob", sprak Jankto. "Het zou naïef zijn om te denken dat er helemaal niets gebeurt. Als iemand de behoefte heeft negatief te reageren, moet die persoon dat zelf weten. Ik zal er niet op reageren." Wel zei Jankto dat de eerste reacties op zijn coming-out positief waren. "Een paar maanden geleden heb ik het mijn ploeggenoten al verteld in de kleedkamer. Ze pakten het heel serieus op. Nu kan ik eindelijk leven zoals ik wil, het voelt als een enorme opluchting", aldus de 27-jarige.

Wereldwijd schaarde men zich achter Jankto na zijn coming-out. De Tsjech volgde collega-voetballers Josh Cavallo (Adelaide United) en Jake Daniels (Blackpool), die afgelopen anderhalf jaar ook al bekendmaakten homoseksueel te zijn. Jankto is een oude bekende van het Nederlands elftal, daar hij op het veld stond tijdens de door Tsjechië gewonnen kwartfinale van het EK 2021 (0-2). Hij wordt gehuurd door Sparta Praag en ligt bij eigenlijke werkgever Getafe nog vast tot medio 2026.

Meer nieuws

Ten Hag krijgt uitstekend nieuws in aanloop naar FA Cup-finale tegen Man City
3
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Dick Advocaat strikt grote naam met twee Oranje-interlands voor Curaçao
6
PSV verschijnt zondag in opvallend nieuw tenue tegen RKC Waalwijk
7
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Vitesse zet dag voor besluit KNVB belangrijke stap richting redding van de club
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties