Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen staat altijd buitenspel en alleen Milik scoort van buiten de zestien

Laatste update:

Hebben deze spitsen echt zo veel kwaliteiten en hoe verhouden ze zich tot elkaar?
Voetbalzone dook in de statistieken van OPTA en vergeleek het afgelopen Eredivisie-seizoen van de heren. In de vergelijking is rekening gehouden met het aantal speelminuten en voornamelijk gekeken naar succespercentages. Hoewel niet alle statistieken iets zeggen over of een speler goed of slecht is, schept het wel een duidelijk beeld over het type aanvaller en bijbehorende talenten. In de kaders staan de meest opvallende gegevens en verschillen tussen de vergeleken spitsen.

Vincent Janssen
Janssen maakte dit seizoen de meeste doelpunten, hoewel na aftrek van het aantal penalty's Luuk de Jong er net eentje meer gemaakt heeft. Hij is met afstand de minst ervaren speler met nog geen drieduizend speelminuten in de Eredivisie. Janssen maakt zijn doelpunten zowel met links als rechts, maar met zijn hoofd scoorde hij slechts tweemaal. Verder is opvallend dat hij met 73,5 procent het hoogste percentage succesvolle passing heeft. In luchtduels begeeft hij zich zelden en dat is misschien maar beter ook, want hij verliest ze over het algemeen. Tot slot staat hij met afstand het meest buitenspel van alle spitsen, net zo vaak als de andere drie spitsen samen.

+ Scoort makkelijk
+ Goede passing
- Weinig ervaring
- Slecht in luchtduels

Luuk de Jong
Luuk de Jong is met zijn 25 jaar de oudste en de enige in het gezelschap die geen 22 jaar is. Met ruim twaalfduizend Eredivisieminuten heeft hij meer op dit niveau geacteerd dan de andere mannen samen. Van zijn doelpunten maakte hij de helft met zijn hoofd en de rest zowel met links als rechts. Daarnaast creëert hij de meeste kansen (65) en zijn de schoten van Luuk het meest accuraat (57 procent) en doeltreffend (20 procent). Zijn dribbels zijn daarentegen een stuk minder succesvol. Doordat hij eerder niet wist te slagen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United zullen grote clubs echter goed nadenken, voor ze hem overnemen.

+ Veel ervaring
+ Uitstekende kopper
- Matige dribbelaar
- Mislukt in buitenland

Arek Milik
Milik is de enige spits die deze zomer op het EK te bewonderen is. Hoewel zijn naam regelmatig in verband gebracht wordt met grote clubs uit Europa, moet hij wel echt op zijn kracht gebruikt worden. Hij verliest zowel in de lucht als op de grond tweederde van zijn duels en dribbelend is hij zo goed als onbruikbaar. Het linkerbeen van Milik is echter uitstekend en ook met het hoofd kan hij een doelpunt maken. Daarnaast is hij de enige van de vier die afgelopen seizoen van buiten de zestien wist te scoren (drie keer) en scoorde Milik als enige een keer uit een vrije trap. De Pool is een afmaker pur sang en kun je enkel op zijn doelpunten beoordelen, maar op de afstandsschoten na stijgt hij statistisch gezien op geen enkel vlak uit boven zijn concurrentie.

+ Uitstekend linkerbeen
+ Goed afstandsschot
- Geen teamspeler
- Verliest veel duels

Sébastien Haller
De nummer vier op de topscorerslijst is Fransman Haller. De spits van FC Utrecht heeft op het gebied van succesvolle duels, dribbels en crosspasses een voorsprong op de rest, maar is erg onnauwkeurig in de passing en lijdt opvallend veel balverlies. In de lucht is hij echter weer de sterkste van het stel en hij staat zelden buitenspel. In tegenstelling tot Milik maakt hij bijna al zijn goals juist met rechts, maar na aftrek van de penalty's blijft zijn seizoentotaal op slechts elf doelpunten steken. Ter verdediging moet gezegd dat zowel Haller (23) als Milik (22) ook een stuk minder grote kansen kreeg dan Janssen (39) en De Jong (36). Daarentegen creëerden beide heren op hun beurt ook een stuk minder grote kansen voor hun teamgenoten (beiden 32 tegenover 57 en 65).

+ Creatief in balbezit
+ Sterk in de lucht
- Slechte passing
- Veel balverlies

Conclusie
Het is altijd lastig spitsen onderling met elkaar te vergelijken omdat ze veelal andere kwaliteiten hebben en erg afhankelijk zijn van het team waarin ze actief zijn en de medespelers door wie ze bediend worden. Als we kijken naar de prestaties van het afgelopen seizoen in de Eredivisie wordt echter duidelijk dat Janssen en De Jong, nog los van het aantal doelpunten, de grootste waarde voor hun team hadden. Hun schoten waren het meest accuraat, ze creëerden de meeste kansen en zijn makkelijk te bedienen doordat ze goed met beide benen uit de voeten kunnen.

Milik is statistisch de zwakste broeder en voor het spel dat Ajax nastreeft lijkt hij niet bij uitstek geschikt. Mochten de Amsterdammers hem deze zomer verkopen, dan is Haller ook niet de meest voor de hand liggende opvolger. Luuk de Jong is vooralsnog de meest complete spits, hoewel zijn leeftijd en ervaring daar een grote rol in zullen spelen. Als Janssen zijn kopvaardigheid voor de goal en in de duels verder aanscherpt, kan hij een zeer complete spits worden. Nu al twintig miljoen euro op tafel leggen lijkt echter te stevig, gezien zijn ervaring en zeker voor Engelse clubs nu de Britse pond stevig is gekelderd.

Meer nieuws

Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
6
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
14
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties