Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

17-jarige debutant uit eigen opleiding bezorgt Barcelona late overwinning

Laatste update:

De lijst met blessures bij Barcelona is lang. Zondagavond ontbraken Frenkie de Jong, Pedri, Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé en Sergi Roberto, waardoor de reservebank voornamelijk gevuld werd door jeugdspelers. Door de vele afwezigen had Fermín López voor de tweede keer dit seizoen een basisplek. Het twintigjarige talent begon als rechtsbuiten.

In de eerste helft werd Barça een aantal keer gevaarlijk. De beste kans was voor João Felix, die na een kleine tien minuten spelen mocht aanleggen in het zestienmetergebied van Athletic Club. Zijn poging ging via de lat over.

Niet veel later was er een goede mogelijkheid voor López. Na een goede rush van Alejandro Baldé op de linker flank wist de Spaanse vleugelverdediger de bal voor te krijgen. López kon vervolgens inschieten, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Unai Simón. Op slag van rust werd ook Athletic Club gevaarlijk via Nico Williams, maar hij stuitte op Marc-André ter Stegen.

Ook in de tweede helft werden de kansen vooral gemist. Zo wist doelman Simón zich nog te onderscheiden met een knappe dubbele redding op pogingen van respectievelijk Félix en López.

Tien minuten voor tijd wist Barcelona dan toch de ban te breken. De pas zeventienjarige Guiu, die normaal gesproken zijn minuten maakt bij het Onder 19-elftal, mocht zijn debuut maken en bekroonde dat met een doelpunt.

De piepjonge aanvaller werd de diepte ingestuurd door Félix en kwam oog in oog met Simón, die dit keer geen antwoord had op de inzet: 1-0. Enkele minuten later kreeg Guiu ook gelijk de eerste gele kaart uit zijn profcarrière nadat hij een overtreding beging. Het zal de debutant waarschijnlijk weinig uitmaken, want zijn doelpunt leverde Barcelona de drie punten op.

La Liga
FC Barcelona
1 - 0
Athletic Club

Meer nieuws

Slot verlaat Feyenoord voor Liverpool en wordt duurste Nederlandse trainer
0
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Argentinië maakt voorselectie Copa América bekend: wel Rulli, geen Benítez
10
Zeker twee spelers van Olympique Marseille beschoten; allebei ongedeerd
27
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Franse politiek is woest: Ligue 1-speler plakt logo af met tape en moet vrezen
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties