Jarige Neville boekt monsterzege met Valencia, bijrol voor Huntelaar

Valencia - Rapid Wien 6-0
In de zestien voorgaande duels onder Neville kwam Valencia maar tot tien goals, maar tegen Rapid waren los Che niet te stoppen. Tien minuten voor rust stond er reeds een 5-0 tussenstand op het scorebord en daar had Santi Mina een groot aandeel in. De jonge aanvaller zorgde met de punt van zijn schoen voor de 1-0, stond aan de basis van de 2-0 van Dani Parejo, nam de 3-0 voor zijn rekening en bereidde daarna ook de 4-0 en 5-0 voor, van respectievelijk Álvaro Negredo en André Gomes. Nog nooit slaagde een deelnemer aan de Europa League erin om na 35 minuten spelen al met 5-0 voor te staan.

Na de onderbreking daalde weliswaar het tempo en de intensiteit van de wedstrijd, maar beide ploegen kozen ervoor om aanvallend voetbal te spelen. De toeschouwers in Mestalla moesten uiteindelijk tot de laatste minuut op doelpunt nummer zes wachten. Het was invaller Rodrigo die op aangeven van Rubén Vezo voor het slotakkoord zorgde: 6-0.

Shakhtar Donetsk - Schalke 04 0-0
De toeschouwers in Lviv zagen in de eerste helft twee ploegen die met de punt naar voren speelden en ook kansen kregen om aan de leiding te gaan. De beste mogelijkheid voor het bezoek uit Gelsenkirchen was voor Younes Belhanda. Na een combinatie met Eric Maxim Choupo-Moting drong hij het strafschopgebied binnen, maar hij kon niet doeltreffend afronden. Nog geen tien minuten later had Oleksandr Gladky voor het doel van Ralf Fährmann op, maar de doelman van die Königsblauen bracht redding met zijn voet.

Ook na de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Shakhtar vond echter niet de manier om dichter bij het doel van Fährmann te komen. Het was veelzeggend dat Andriy Pyatov de beste man bij de thuisploeg was. De doelman stond een kwartier voor tijd een zeker doelpunt van Belhanda in de weg: het schot richting de bovenhoek werd met een heerlijke redding beantwoord. Klaas-Jan Huntelaar kwam niet verder dan een invalbeurt in de 89e minuut, als vervanger van Belhanda.