Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jinek reageert in eigen talkshow op tweet die Berghuis zo verafschuwde

Laatste update:

Berghuis beweerde zondag bij ESPN dat de hetze tegen hem allemaal door social media wordt gecreëerd. "Of door een cover van het Algemeen Dagblad, of door een Van der Gijp, of door RTL dat via het account van Jinek een tweet de wereld instuurt met de tekst dat de Klassieker er een wordt van leven en dood. Waarom moet je die bewoording nou gebruiken? Denk even een beetje na over wat je zegt." Jinek heeft het spraakmakende interview ook gezien en reageert daarop in de uitzending van maandagavond.

"Het hele gesprek in de uitzending ging over de-escaleren", verklaart Jinek in gesprek met Hans Kraay junior, die Berghuis interviewde. "We hadden de burgemeester van Rotterdam (Ahmed Aboutaleb, red.) om te praten over normaal doen. Het was eigenlijk alleen maar daarop gestoeld, omdat we het belachelijk vinden wat überhaupt online tegen hem werd gezegd. Dan vind ik het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien overigens", zo benadrukt Jinek.

Jinek erkent dat de tweet die twee dagen voor de Klassieker op het Twitter-account van haar talkshow verscheen misschien niet erg verstandig was. "De bewoording 'om leven en dood' was niet handig." Kraay junior snapt wel waarom Berghuis zich zo uitsprak, zeker gezien alle verwensingen die hij tegenkwam op social media. "Je ziet hem met een strop om zijn nek op woensdag. Ik zie op donderdag een doodskist waar hij opgeplakt wordt. Je ziet uitnodigingen dat je afscheid kunt nemen van het leven van Berghuis zondagmiddag tussen 14.30 uur en 16.15 uur in De Kuip. Dus ik, die geen fan is van social media, snap hem wel", aldus de verslaggever.

-

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties