Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Joan Laporta blijft Super League verdedigen: 'Het is noodzakelijk'

Laatste update:

De zes Engelse topclubs stapten dinsdag als eerst uit de Super League en ook de drie Italiaanse clubs zien inmiddels af van deelname. Atlético Madrid ziet de supercompetitie eveneens niet meer zitten, waardoor Barcelona en Real Madrid als enige over zijn. Toch weigert Laporta de handdoek in de ring te gooien. "Het is noodzakelijk", aldus de president, die wel een voorbehoud maakt. "Het laatste woord is aan onze socio's." De leden van Barcelona zouden met andere woorden mogen stemmen over deelname van hun club aan de Super League. TV3 meldde eerder al dat Barcelona middels een clausule kan uitstappen als de socio's de plannen afkeuren.

Laporta neemt het op voor de eliteclubs achter de Super League. "De grote clubs zorgen voor veel inkomsten en we moeten rekening houden met de financiële verschillen", zegt de voorzitter. "We hebben meer inkomsten nodig om van het voetbal een geweldige show te blijven maken." Laporta lijkt wel oog te hebben voor de kritiek op de beslotenheid van de competitie. "Het moet een aantrekkelijke competitie zijn, gebaseerd op sportieve verdiensten. We zijn voorstander van de nationale competities en staan open voor de dialoog met de UEFA."

Volgens Laporta is de Super League nog altijd niet van de baan. "Er is grote druk uitgevoerd op sommige clubs, maar het voorstel ligt nog altijd op tafel. Wij doen grote investeringen, de salarissen zijn erg hoog en dit moet allemaal in ogenschouw worden genomen, rekening houdend met het sportieve aspect."

Reactie Javier Tebas van LaLiga
Javier Tebas, de president van LaLiga, staat lijnrecht tegenover Laporta. "De Super League is dood. Laten we realistisch zijn, de competitie is dood", laat Tebas weten. "De Engelse en Duitse clubs gaan nooit meedoen, dus ze kunnen proberen te creëren wat ze willen." De voorzitter van de Spaanse competitie zegt verder dat bepaalde clubs pas op het allerlaatste moment toegevoegd werden aan de Super League. Zo werden Atlético Madrid en sommige Engelse clubs last minute gevraagd volgens Tebas.

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
0
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
13
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
17
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
69
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties