Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Johan Cruijff was voor die keuze van Ajax gaan liggen, zo van: 'Dit kan niet''

Laatste update:

In de talkshow Marcel & Gijs krijgt De Groot de vraag wat het Ajax-dna precies inhoudt. Volgens de journalist heeft dat te maken met de mensen die de grote beslissingen maken. "Ik heb altijd gezegd: Ajax is geen voetbalclub, maar een club van voetballers. Zij bepalen de ziel en de keuzes die genomen moeten worden. Als je nu kijkt wie de beslissingen bij Ajax moeten nemen, dat zijn geen oud-voetballers."

De Groot haalt als voorbeeld de Fluwelen Revolutie uit 2011 aan. "Die werd door Johan Cruijff ingekleurd. Uiteindelijk zaten er in de ledenraad acht oud-voetballers met een Ajax-achtergrond. Je had destijds het technisch hart met Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Edwin van der Sar. Theo van Duivenbode en Leo van Wijk zaten in het bestuur, dat waren er in totaal veertien. Na het vertrek van Van der Sar zijn het er nul. Het evenwicht is helemaal zoek."

"Ajax heeft in de afgelopen tien jaar langzaam maar zeker een transitie doorgemaakt van een profclub naar een soort corporate bedrijf", stelt de Groot. "Dan zie je dus nu al bij de invulling van posities dat er allerlei beroepsbestuurders zijn aangesteld. Binnen de huidige ontwikkeling van de topsport moet je toch visionairs hebben die een beetje voelen waar het internationaal naartoe gaat. Deze mensen passen gewoon op de boel en hebben veel te lange cv's. Zij gaan nu via headhunters op zoek naar de juiste personen voor belangrijke openstaande functies binnen de club."

De Groot vindt het sowieso vreemd dat Edwin van der Sar in 2016 werd aangesteld als algemeen directeur van Ajax. "Ook daar is het fout gegaan. In principe hadden ze dat nooit kunnen doen. Sporters die als algemeen directeur bezig zijn met de inkoop van drankenmerken en gevulde koeken… Dat is geen taak voor een oud-voetballer. Johan Cruijff was er toen al niet meer, maar hij was er sowieso voor gaan liggen en had gezegd: 'Dit kan niet. Je doet die jongen daar geen plezier mee. Er gaat te veel energie zitten in dingen die hij niet beheerst.' Als je ziet wie op dit moment de cultuurbewakers bij Ajax zijn, dan denk je dat er de afgelopen drie of vier jaar zo enorm verschrikkelijk veel is misgegaan."

Meer nieuws

Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
4
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
4
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
31
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties