Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Cruyff Foundation opent 300e Cruyff Court op wel hele speciale locatie

Laatste update:

Het Cruyff Court Pelé, zoals het veldje heet, zal een belangrijke impact hebben in Santos. Het Court is gelegen in de kwetsbare wijk Dique da Vila Gilda, wat onderdeel is van de grootste favela van Zuid Amerika.

Het initiatief komt, met de steun van de Johan Cruyff Foundation, de UEFA Foundation for Children en lokale partners, op voor kinderen en jongeren uit de favela's van Santos die direct te maken hebben met een gebrek aan sociaal-educatieve en sportieve activiteiten. Het Court zal dan ook een enorme impact hebben op de sociaal achtergestelde gemeenschap in Brazilië.

Als locatie voor het Cruyff Court werd bewust gekozen voor Santos. Deze stad is namelijk altijd verbonden aan de voetbalclub Santos FC, waar Pelé zijn carrière begon. Ook Neymar Jr. en Rodrygo begonnen hier hun loopbaan, voor zij de overstap maakten naar Europa. Met de opening van het Court wordt in Santos de nalatenschap van Cruyff en Pelé op een prachtige manier samengebracht.

In Santos zijn 14 Cruyffiaanse Coaches opgeleid die wekelijks sportactiviteiten gaan organiseren op het Court. Dit doen ze door middel van spelletjes en oefeningen die gaan over samenwerken, respect, tactiek en verantwoordelijkheid en die onderdeel zijn van de '14 regels van Johan Cruijff'.

Susila Cruyff, dochter van Johan, was aanwezig bij de openingsceremonie. "Mijn vader had altijd een speciale band met Pelé. Het is of door geluk of door toeval dat we hier het 300ste Cruyff Court openen in hun naam", sprak ze met trots.

"Beiden hebben een vergelijkbare achtergrond. Ze begonnen op straat te voetballen, waren selfmade voetballers en leven nog steeds voort in de herinneringen van mensen als legendes. Ze zullen een grote inspiratie zijn voor de kinderen in dit gebied. We geloven dat dit Cruyff Court de kinderen zal ontwikkelen door sport en dat het positief bijdraagt aan deze gemeenschap", aldus Susila.

Ook Joe Fraga, voormalig business manager van Pelé, sprak tijdens de openingsceremonie. "De kansen die Cruyff Court Pelé deze gemeenschap en meer specifiek de kinderen van Santos biedt, zullen de indrukwekkende legacy van twee van de grootste spelers uit de geschiedenis blijven versterken."

Meer nieuws

'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
8
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
48
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties