Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Johan Derksen adviseert Ajax om transfer af te ronden vóór WK in Qatar

Laatste update:

"Als Ajax die linksback van AZ wil halen, dan moeten ze hem nu nemen", doelde Derksen vrijdagavond bij VI Vandaag op de zomerse transferperiode. "Wijndal is fysiek, aanvallend en verdedigend zo sterk. Als hij straks naar het WK gaat, dan denk ik dat de grote clubs uit Engeland, Italië en Spanje ook voor hem zullen komen. Maar misschien wil AZ helemaal niet tot verkoop overgaan. Die kijken natuurlijk ook naar het prijskaartje. Dat wordt een heel gewilde jongen."

Meer: Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam

René van der Gijp probeerde de lovende kritieken jegens Wijndal enigszins in perspectief te plaatsen. Hij wees erop dat de linksback al jarenlang in zijn vertrouwde omgeving speelt en inmiddels ook tot captain is uitgegroeid. "En ze luisteren ook nog eens naar hem omdat hij aanvoerder is. Dan kom je bij het Nederlands elftal en ja, dan ben je gewoon 'die lul van AZ'. Een voetballer die nog gewoon bij AZ speelt."

"Dan krijg je het probleem. De keren die hij voor het Nederlands elftal heeft gespeeld, was hij echt slecht", benadrukte Van der Gijp. "Hij was onzeker. Dat vind ik knap van andere spelers. Dat ze voor het Nederlands elftal spelen en dat er dan niks verandert. Het is een totaal andere omgeving met een totaal andere hiërarchie. Liverpool, Barcelona en jij komt dan van AZ. Dan voel je je toch wel een kleine jongen."

"Ik vind het in potentie toch wel de allerbeste linksback die we hebben", haakte Derksen in. Van der Gijp: "Dan hoop ik maar dat-ie dat van zich kan afzetten bij het Nederlands elftal." Derksen: "Daarom is een tussenstation als Ajax ook beter voor hem." Wijndal, 21 jaar, en AZ zijn al sinds vorig jaar in gesprek over een langere samenwerking. Opvallend is dat hij nog altijd actief is voor AZ onder de voorwaarden waar hij in juni 2018 zijn handtekening onder zette. Destijds ging hij akkoord met een nieuw contract tot medio 2023.

Wijndal maakt sinds 2010 onderdeel uit van AZ. Op 4 februari 2017 maakte hij in het thuisduel met PSV zijn debuut in de hoofdmacht. Sindsdien staat de teller op 147 duels in de Eredivisie, 18 wedstrijden in de TOTO KNVB Beker en 30 duels in Europa. De linksback maakte in oktober 2020 zijn debuut voor het Nederlands elftal en staat inmiddels op elf interlands.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties