Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Johan Derksen denkt aan stoppen: 'Nog nooit zo'n k*tshow gemaakt'

Laatste update:

Derksen lag dagenlang onder vuur vanwege zijn uitspraak over rapper Akwasi, die hij bij wijze van grap vergeleek met Zwarte Piet. De analist kreeg veel kritiek te verwerken, waarop werd besloten om de volledige uitzending maandagavond te wijden aan het onderwerp racisme. "Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam", reageert Derksen een dag later. "Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp volkomen met me eens."

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'

René van der Gijp en Derksen voelen zich overvallen door presentator Wilfred Genee en de eindredacteur van het programma. Behalve de vaste gasten, zaten ook advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta aan tafel. "Normaal zitten de gasten aan een extra tafel, nu zaten we ineens met zijn allen", aldus Derksen, die niet blij is met de rol die Genee vervulde. "Het leek wel of onze Wilfred Nederland wilde redden en in één uur de oorlog tussen beide kampen op social media wilde oplossen. Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden."

Het optreden van Genee is voor Derksen niet de reden om te stoppen met Veronica Inside. "Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg", weet Derksen. "Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al tweeëntwintig jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen." Wanneer Derksen stopt met het voetbalpraatprogramma, zal hij geen nieuw programma meer maken. "Ik wil daar niet over uitwijden, maar we hadden een aanbieding van Talpa voor iets nieuws. Ik had daar wel oren naar, maar Wilfred en Gijp niet. Prima, we leven ten slotte in een democratie."

Mocht Derksen daadwerkelijk stoppen bij Veronica Inside, dan weet hij wel wie hem kan opvolgen. "Wim Kieft vertelde dat hij in zijn contract heeft staan dat hij mij opvolgt als ik ooit wegga. Dat lijkt me ook prima. Ik bedoel, ik heb toch ook niet het eeuwige leven, hè?", aldus Derksen, die op sarcastische wijze aangeeft wat de discussie aan tafel maandagavond nog heeft opgeleverd. "We hebben van die mevrouw (Harlequin, red.) geleerd dat we ook al geen 'bruin' meer mogen zeggen. Dat is dan duidelijk, maar daar hadden we wat mij betreft de show niet voor op zijn kop hoeven zetten."

Meer nieuws

Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
2
Kemper spot met ongelukkige Roda-doelman: 'Hij zat een avondje in het casino'
0
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties