Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jol snapt Nijhuis, Janssen begrijpt AZ, achterban Ajax geschokt

Laatste update:

Voormalig scheidsrechter Dick Jol liet in de uitzending van Eredivisie Live weten dat Nijhuis goed handelde. De Scheveninger stelde dat de regels voorschrijven dat een speler die zich bezondigt aan een gewelddadige actie uit het veld moet worden gestuurd. Ook al is het slachtoffer afkomstig van de tribune. Jol maakte zelf ooit een vergelijkbaar incident mee.

De voormalig toparbiter zag van dichtbij hoe drie actievoerders het veld op kwamen tijdens een Europees duel tussen Chelsea en Galatasaray. Dennis Wise nam meteen wraak en schopte één van de mannen. Jol hield de rode kaart toen overigens op zak, om de gemoederen niet extra te verhitten. Nijhuis gaf op de persconferentie na het gestaakte duel aan dat hij wel rood móést geven aan Esteban. "Dit is volgens de regels en die moet ik hanteren. Ik kán niet anders dan de regels uitvoeren", zei hij.

Theo Janssen gaf in gesprek met Eredivisie Live aan begrip te hebben voor het besluit van AZ om niet meer uit de kleedkamer te komen, maar zich te douchen en weg te gaan, naar Alkmaar. "Ik begrijp de spelers van AZ wel een beetje. Dit is volgens mij nog nooit gebeurd", aldus de middenvelder van Ajax. De supportersvereniging van zijn club heeft al laten weten vol ongeloof te zijn over de gebeurtenissen in de Amsterdam ArenA.

De dader, een negentienjarige man die inmiddels in hechtenis zit, had alcohol op en erkende dat hij een hekel aan doelman Esteban heeft. "Ik zag het vol ongeloof. Dit is een dieptepunt voor het voetbal en voor Ajax in het bijzonder", sprak Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax (SvA) aan Radio 1. Volgens hem kwam de agressieve man via het invalidenplatform het veld op. "Aan die kant kun je met enige moeite het veld opkomen. Ik zag het vanuit mijn ooghoek gebeuren omdat de bal ergens anders was. Ik weet echt niet wat zo iemand bezielt."

Bekijk hier de beelden:

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
4
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties