Jong Ajax geeft opmars vervolg dankzij dubbelslag van Zivkovic

Zivkovic hoort dinsdag of hij in de selectie zit voor de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia en hij gaf zijn visitekaartje een avond eerder dus al af. De achttienjarige aanvaller maakte op slag van rust alweer zijn elfde doelpunt in zijn laatste negen Jupiler League-wedstrijden. Hij was samen met Sam Hendriks de vijandelijke verdediging te snel af en schoot voor open doel raak: 1-0. Die voorsprong was volledig verdiend, want Ajax maakte steevast de dienst uit, al waren de kansen wel schaars op De Toekomst.

Pas na het eerste halfuur kregen de Amsterdammers goede mogelijkheden: Sheraldo Becker zette doelman Arjan van Dijk aan het werk en vijf minuten voor de verplichte onderbreking voorkwam de keeper een treffer van Zivkovic. Even later tekende het talent echter alsnog voor de 1-0. Drie minuten na de pauze werd het zelfs 2-0: Becker werd vrij voor het doel gezet door Hendriks en schoof het leer in de korte hoek van het Waalwijkse doel. Een kwartier voor tijd maakte Zivkovic ook nog zijn tweede van de avond: 3-0. Collin Seedorf en Maxim Deckers maakten er nog wel 3-2 van.

Een smet op de overwinning van Ajax was de blessure van Norbert Alblas. De negentienjarige doelman raakte tien minuten voor tijd geblesseerd toen hij een tegendoelpunt van Kenny Anderson probeerde te voorkomen en liep daarbij een ogenschijnlijk zware knieblessure op. Hij moest per brancard van het veld worden gedragen en werd vervangen door de achttienjarige Indy Groothuizen.