Jong Ajax slachtoffert ook NAC, Achilles boekt derde zege op Fortuna

Jong Ajax - NAC Breda 2-1
In de eerste helft waren de kansen op een hand te tellen. De thuisploeg startte goed, maar het balbezit en goede spel van de Amsterdammers verdween naarmate NAC zich steeds meer liet gelden. Toch hield Jong Ajax redelijk stand. De enige noemenswaardige poging van het bezoek uit Breda was een inzet van de bedrijvige Mats Seuntjens, die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman door André Onana. Zodoende kwam het scorebord voor rust niet in beweging.

Jong Ajax begon ook aan de tweede helft, met twee treffers als resultaat. Vaclav Cerny combineerde met Frenkie de Jong en schoot het leer in de korte hoek, achter Jelle ten Rouwelaar: 1-0. Daarna nam De Jong zelf de 2-0 voor zijn rekening, na voorbereidend werk van Abdelhak Nouri. Het duel ging daarna op en neer, met kansen voor beide teams. Een rake strafschop van Kevin Brands, na een charge van Damil Dankerlui op Seuntjens, betekende twintig minuten voor tijd de 2-1. Hoewel NAC diverse kansen had op de gelijkmaker, gingen de drie punten dankzij enkele goede reddingen van Onana toch naar Jong Ajax.

Achilles'29 - Fortuna Sittard 3-0
De bezoekers uit Limburg maakten in de eerste helft een inspiratieloze indruk. De betere mogelijkheden waren voor Achilles, al had Leon ter Wielen op slag van rust een goede redding op een inzet van Youri Loen. Na de onderbreking trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Freek Thone benutte een strafschop na nog geen uur spelen, 1-0, en Thijs Hendriks was het eindstation van een counter: 2-0. Fortuna leverde veel strijd, maar creëerde weinig en was bovendien ongelukkig in de afwerking. Invaller Brian Boogers bepaalde de eindstand: 3-0.