Jong Ajax verleent FC Dordrecht dienst, ook Jong FC Twente wint

Jong Ajax - Sparta Rotterdam 2-1
Met Lerin Duarte weer op het veld en ook spelers als Tobias Sana en Danny Hoesen in de basis opende Ajax na een minuut of twintig de score. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk kreeg hulp van Sparta-keeper Khalid Sinouh, die de bal na een vrije trap van Lesley de Sa in zijn eigen doel stompte. Even daarvoor had Vincent Vermeij de score al kunnen openen voor de Amsterdammers, maar hij mikte via een Rotterdams been naast de goal van Sinouh.

Even later was het ook aan de andere kant raak door een fout van de keeper. Peter Leeuwenburgh maakte geen geweldige indruk bij hoge ballen en daar kon Mario Bilate van profiteren in minuut 27. Een kwartier voor tijd kwam Ajax weer op voorsprong en dat zou de laatste treffer van de wedstrijd zijn. De Sa slalomde door de verdediging en schoot raak via de onderkant van de lat: 2-1.

Jong FC Twente - Fortuna Sittard 3-2
Voor in totaal zo'n vijfhonderd toeschouwers kwam de thuisploeg goed uit de startblokken in De Grolsch Veste. Felitciano Zschusschen profiteerde van een slechte terugspeel van Kevin Kis en de in Breda geboren aanvaller tekende voor de 1-0. Niet veel later was het al 1-1, door een intikker van Patrick Amoah. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar direct na rust nam FC Twente weer de leiding. Tim Hölscher schoot raak in de verre hoek. De volgende was weer voor Zschusschen, die mocht aanleggen van elf meter. Yoann de Boer had Cas Peters neergelegd. Diep in de tweede helft kreeg Dario Tanda van FC Twente nog een rode kaart, na gevaarlijk inkomen op Ramon Voorn. Tegen tien man kwamen de bezoekers in blessuretijd nog terug tot 3-2 (Aziz Khalouta), maar voor de gelijkmaker was er te weinig tijd.

MVV Maastricht - FC Volendam 1-2
MVV Maastricht had de zaken prima op orde tegen FC Volendam, maar door een slechte fase in de tweede helft gingen de bezoekers er met de zege vandoor. Nathan Rutjes zette MVV in de eerste helft op 1-0 met een heerlijk lobje en daarna kregen de Limburgers een aantal prima kansen op de tweede. Het tweede doelpunt viel echter niet. De tweede helft begon rommelig en daar ging FC Volendam het beste mee om. Eerst schoot Tom Overtoom een vrije trap binnen, even later tekende Soufiane Laghmouchi voor de 1-2. MVV viel zodoende in herhaling: vorige week stond met lange tijd met 0-1 voor tegen Jong PSV, maar ook toen kreeg de ploeg twee treffers in vier minuten tegen. Dat duel eindigde in 3-2.