Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jong en fris Oranje doet zichzelf tekort tegen Italië

Laatste update:

Het piepjonge en onervaren Oranje begon goedgemutst aan het duel tegen de vice-Europees kampioen. Dat wil zeggen: Nederland had de bal en mocht die ook naar hartelust rond laten gaan van de Italianen, die aanvankelijk weinig zin hadden om zich al te veel in te spannen. De eindpass ontbrak echter, waardoor het enige tijd duurde voordat Oranje echt gevaarlijk werd. Na een kwartier spelen had de 1-0 echter moeten vallen: Robin van Persie speelde zich knap vrij en vond Lens, die perfect teruglegde op Adam Maher. Gianluigi Buffon toonde zijn klasse en voorkwam met een knappe reflex een tegendoelpunt.

Nederland kreeg nadien meer vertrouwen en daarmee ook kansen. Tien minuten na zijn eerste misser stuitte Maher andermaal op Buffon, waarna ook Kevin Strootman de goalie gevaarlijk onder vuur nam. De 1-0, na 32 minuten spelen, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Maher zag zijn schot geblokt worden, maar de rebound belandde bij Lens, die koel bleef en van dichtbij gedecideerd inschoot. Italië schoot wakker, voerde vervolgens het tempo op en liet zien wel degelijk heel wat meer in zijn mars te hebben. Tot treffers leidde het plotselinge offensief, ondanks enkele heikele situaties voor de neus van Tim Krul, echter niet.

Italië zette het opgestarte offensief na de pauze niet door. Nederland, met Jonathan De Guzman in plaats van Jordy Clasie en Arjen Robben voor Van Persie, greep wederom het initiatief en was simpelweg veel beter. Alhoewel de Italianen dat gedeeltelijk aan de eigen lakse houding te wijten hadden, leidde dat toch tot frustraties. Zo kon Mario Balotelli zich niet bedwingen na een mislukte actie en zorgde hij voor tumult in het stadion door een bal uit frustratie steenhard tegen de boarding te trappen. De spelers van Oranje keken ernaar en bleven er rustig onder.

Het enige dat er nog aan ontbrak was het benutten van kansen. Strootman schoot net naast, Lens testte Buffon met een venijnig schot in de bovenhoek en ook Robben zette de geroutineerde sluitpost van Juventus een keer aan het werk. Ook nu trok Italië in de slotfase wat meer naar voren en alhoewel het lange tijd goed bleef gaan, kregen de gasten in blessuretijd alsnog de overdiende gelijkmaker. Invaller Marco Verratti verscheen plots voor Krul, die de bal niet meer kon pareren. Het gevoel bij de Nederlandse ploeg zal, ondanks de later domper, echter overwegend positief zijn.

-

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
2
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
28
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
13
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties