Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jong Oranje kan borst natmaken: België maakt ijzersterke selectie bekend

Laatste update:

Jong Oranje is op het EK ingedeeld in een poule met België, Portugal en Georgië. Op 21 juni neemt Nederland het meteen op tegen de zuiderburen, die dus aan dreigen te treden met een ijzersterk elftal. Bondscoach Jacky Mathijssen heeft in de voorselectie onder meer een plek ingeruimd voor De Ketelaere en Debast. Eerstgenoemde speelt momenteel bij AC Milan en kwam al twaalf keer uit voor het A-team van België.

Debast maakt dit seizoen furore bij Anderlecht en wordt gezien als een van de grootste verdedigende talenten van het land. Hij deed vorig jaar september nog mee in de Nations League-wedstrijd tegen Nederland. Ook behoorde hij tot de WK-selectie van de inmiddels vertrokken bondscoach Roberto Martínez. Een andere opvallende naam is Vermeeren. De middenvelder van Royal Antwerp wordt geprezen voor Marc Overmars.

De kans bestaat dat De Ketelaere en Debast eerst nog worden opgeroepen voor het 'grote' België voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland en pas daarna afreizen naar het jeugd-EK. Het is geen uitgemaakte zaak dat alle spelers uit de voorselectie ook daadwerkelijk afreizen naar het EK. Omdat het kampioenschap buiten de officiële FIFA-periode valt, kunnen clubs de oproeping van spelers weigeren. Clubs zien echter wel het belang in van een toernooi met beloftenspelers.

Jong Oranje
Ook Jong Oranje beschikt over een sterke selectie. Onder meer Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong, Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Thijs Dallinga maken onderdeel uit van de voorselectie. Aanstaande maandag maakt Van de Looi bekend wie zich officieel mogen opmaken voor het jeugd-EK. Jong Oranje reist op maandag 12 juni af naar Oostenrijk voor een trainingskamp en speelt op 14 juni de laatste oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Japan.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
3
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
66
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties