Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jong Oranje treft twee toplanden in groepsfase EK 2023

Laatste update:

Het EK wordt gespeeld tussen 21 juni en 8 juli, waar Oranje alle wedstrijden in de groepsfase zal afwerken in de Georgische hoofdstad Tbilisi. De Nederlandse beloften beginnen het toernooi tegen Jong België. Naast de eer en een titel staat er komende zomer nog meer op het spel. Mocht Oranje namelijk bij de beste drie landen eindigen, dan plaatst het zich ook voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

Jong Oranje kwalificeerde zich voor het EK door tijdens de kwalificatiewedstrijden als koploper te eindigen in een poule met de beloften van Zwitserland, Moldavië, Wales, Bulgarije en Gibraltar. Het team van Van de Looi bestaat onder anderen uit Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker, Lutsharel Geertruida, Quinten Timber, Brian Brobbey en Ryan Gravenberch. De twee laatstgenoemden mochten zich de afgelopen transferperiode na de gewonnen interland tegen Jong België (1-2) melden bij het grote Oranje. Het tweetal verving toen de geblesseerden Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Vorig jaar zomer bereikte Jong Oranje de halve finale van het EK, maar zag het de uiteindelijke winnaar Jong Duitsland na een 1-2 nederlaag naar de finale gaan. Destijds waren spelers als Justin Kluivert, Noa Lang en Teun Koopmeiners nog onderdeel van het team van Van de Looi. Jong Oranje wist het EK in 2006 en 2007 te winnen. Dat was destijds onder leiding van Foppe de Haan.

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties