Jong PSV laat weinig heel van provinciegenoot; prachtige stift Rayhi

Jong PSV - FC Den Bosch 5-1
Den Bosch was vier wedstrijden ongeslagen, maar liep tegen een keiharde nederlaag aan in het nagenoeg lege Philips Stadion. De score werd na een kwartier geopend door Clint Leemans, die een strafschop benutte na een overtreding van Ayrton Statie. Via Elvio van Overbeek en Mohamed Rayhi werd het nog in de tweede helft 3-0. Van Overbeek kopte een vrije trap van Leemans tegen de touwen en Rayhi was trefzeker met een magistrale stift. PSV gooide de wedstrijd drie minuten na rust helemaal in het slot: Aleksandr Boljevic strafte geblunder in de Bossche verdediging af en verzorgde de 4-0.

Van Overbeek was even later dicht bij de 5-0, maar na 65 minuten viel die vijfde treffer alsnog. Jordy de Wijs kwam eenvoudig voor zijn man en liet doelman Bruno Appels met een snoekduik kansloos. De supporters van Den Bosch zongen met gevoel voor ironie tien, tien, tien, maar hun favoriete ploeg deed zelf juist iets terug. Barry Maguire tekende uit een strafschop voor de eretreffer. Den Bosch, waarbij Elvis Kabashi nog met rood van het veld werd gestuurd, blijft door de nederlaag nog altijd wachten op zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen.

Jong FC Twente - Fortuna Sittard 3-0
Twente en Fortuna creëerden in het eerste kwartier enkele kansen, maar de score werd geopend door de thuisploeg. Shadrach Eghan trof doel en in het restant van de eerste helft golfde het spel wat op en neer, zonder dat er daarbij grote kansen werden gecreëerd. Twente was tien minuten na rust dicht bij een tweede doelpunt, maar Felitciano Zschüsschen schoot rakelings naast. De aanvaller hoefde echter niet lang te treuren, want een kwartier voor tijd bepaalde hij op aangeven van Nana Ntuli de eindstand op 2-0. Twente, dat het duel met tien man eindigde door een rode kaart voor Peet Bijen, bepaalde via Jari Oosterwijk de eindstand op 3-0.