Jong PSV speelt gelijk tegen Almere en grijpt periodetitel

Fortuna Sittard - FC Dordrecht 0-1
FC Dordrecht heeft ook zijn zesde wedstrijd op rij gewonnen. De ploeg van Harry van den Ham was in de eerste helft nog wat zoekende en Fortuna Sittard kreeg een paar goede kansen om te scoren. Josimar Lima voorkwam dat Gevaro Nepomuceno op Warner Hahn afkon, Abdelaziz Khalouta schoot over en Ramon Voorn kopte bijna raak. Na een halfuur kwam Dordrecht op voorsprong: Rihairo Meulens tikte na een vrije trap van Yoell van Nieff de 0-1 binnen. De bezoekers gingen beter spelen in het Offermans Joosten Stadion en Erixon Danso kreeg een mooie mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar hij vergat te schieten. Fortuna perste er nog een slotoffensief uit, maar kon niet voorkomen dat de drie punten meegingen met de koploper.

Jong PSV - Almere City FC 2-2
Jong PSV had aan één punt genoeg voor de periodetitel en stelde niet teleur. De ploeg van Darije Kalezic begon nog wel matig en met een achterstand, na een halfuur spelen: Charles Dissels benutte een vrije trap. Door doelpunten van Rai Vloet en Elvio van Overbeek boog de thuisploeg in het Philips Stadion de score al gauw om, maar na rust deden de Zwarte Schapen weer wat terug. Na een uitstekende dieptepass van Jerge Hoefdraad zorgde Dissels met zijn tweede treffer voor de 2-2. De bezoekers hadden in de slotfase het betere van het spel, maar de beste kans was nog voor de Brabanders: Mohammed Rayhi schoot tegen de lat. PSV draait in de subtop van de Jupiler League mee, terwijl Almere, dat in de laatste acht duels nu maar één keer heeft gewonnen, in de kelder blijft hangen.

Sparta Rotterdam - Helmond Sport 5-1
Sparta Rotterdam staat na vanavond alleen op plek twee. De Kasteelheren maakten na rust het verschil tegen Helmond; na 45 minuten stond er nog een 1-1 stand op het scorebord. De eerste kans was voor de gasten: Stanley Elbers raakte de paal. Ook Sparta kreeg een aantal goede mogelijkheden en Mario Bilate schoot vijf minuten voor rust de 1-0 tegen de touwen. Mark Janssen zorgde echter al gauw voor het evenwicht. Na de rode kaart voor doelman Wouter van der Steen en de rake strafschop van Soufian El Hassnaoui was het Brabantse verzet gebroken. Dave Nieskens pakte ook nog een rode prent en Steef Nieuwendaal maakte er ruim twintig minuten voor tijd 3-1 van. Donovan Slijngard en Donovan Deekman bepaalden de eindstand op Het Kasteel en Helmond verloor zijn derde wedstrijd op rij.

Willem II - Jong FC Twente 1-2
Willem II verloor in de laatste zes wedstrijden maar één keer, maar ging vrijdagavond ook onderuit. De Tricolores kwamen na twaalf minuten nog wel op voorsprong in eigen stadion: Ruud Boymans kopte een hoekschop van Terell Ondaan binnen en maakte zijn veertiende doelpunt van het seizoen. De thuisploeg was oppermachtig en het wachten was op de 2-0. Die viel echter niet, want acht minuten na rust kwam Jong FC Twente door een hard schot van Renato Tapia op gelijke hoogte. Na een klein uur zorgde Cas Peters, oog in oog met Ruud Swinkels, zelfs voor de Enschedese voorsprong. Willem II ging opportunistischer voetballen en was nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ali Messaoud mikte een vrije trap op de lat. De gasten van Jan Zoutman wonnen hierdoor hun derde duel op rij.

FC Eindhoven - FC Oss 2-1
FC Eindhoven blijft het formidabel doen in de Jupiler League. De Brabanders herstelden zich vrijdag goed van de nederlaag tegen FC Dordrecht en legden de basis van de zege na tien minuten. Donny de Groot kopte op aangeven van Nayib Lagouireh de bal achter Richard Arends: 1-0. De thuisploeg kreeg in de eerste helft nog enkele halve kansen en zag een doelpunt van Paul Beekman wegens buitenspel worden afgekeurd. Diezelfde Beekmans knalde twee minuten na rust wel de 2-0 tegen de touwen. Oss deed twintig minuten voor tijd nog wel wat terug via Sanny Monteiro, maar verder kwamen de bezoekers niet meer in het Jan Louwers Stadion.

Denk jij dat Jong PSV in het linkerrijtje eindigt?