Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jong Spanje plaatst zich na zege op Noren voor EK-finale

Laatste update:

De Zuid-Europeanen versloegen woensdag Nederland, een mogelijke tegenstander in de finale, met harde cijfers (3-0) en zijn na de zege op de Noren al 23 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van eind maart 2011, toen Frankrijk met 3-2 te sterk was. De drievoudig EK-winnaar had zaterdagavond ook nagenoeg geen problemen met de Scandinaviërs en werkte bijkans een demonstratiewedstrijd af. Vooral in de eerste helft waren de roodhemden oppermachtig en al na acht minuten leken zij op voorsprong te komen. Smaakmaker Isco kapte zich vrij en mikte vanaf de rand van het strafschopgebied net naast.

Even later stuitte Cristian Tello na een fijne steekpass van Isco op doelman Örjan Nyland, die zou groeien in de wedstrijd. Na een kwartier moest de sluitpost van Molde FK opnieuw handelend optreden; hij voorkwam met een snelle reflex van dichtbij dat Isco de score kon openen in het Netanya Municipal Stadion. De Spanjaarden speelden steevast op de helft van de Noren, maar slaagden er maar niet in om de trekker over te halen. Na een kwart wedstrijd was Spanje, dat het jeugd-EK reeds drie keer wist te winnen, nog het meest dicht bij de 1-0. Nyland duwde een kiezelhard schot van Martín Montoya naar de zijkant en tikte de rebound van Rodrigo met zijn vingertoppen tegen de buitenkant van de paal.

Marc Bartra had de bal wellicht binnen kunnen schuiven, maar hij opteerde voor een schwalbe en werd bestraft met een gele kaart. In het tweede kwart ging de aanvallende dadendrang van Spanje liggen, maar op slag van rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker. De bal bleef in de zestien 'hangen' en Rodrigo vond met zijn buitenkant van de voet de verre hoek. Tor Ole Skullerud bracht voor in de tweede helft Havard Nielsen binnen de lijnen, van wie eigenlijk werd verwacht dat hij zou starten in de halve finale. Met de blonde spits binnen de lijnen kwam Noorwegen veel beter voor de dag.

Zeven minuten na rust leidde Nielsen ook direct de eerste grote kans voor de Noren in. Hij legde de bal breed op AZ'er Markus Henriksen, die via een Spaanse kruin over mikte. Noorwegen toonde veel meer lef en durf na de pauze, maar toch hield Spanje betrekkelijk lang eenvoudig stand. Spanje viel in het tweede bedrijf tegen en had geluk dat Stefan Strandberg in de slotfase niet scherp genoeg was. De verdediger tikte de bal van dichtbij wonderwel over. Isco besliste de wedstrijd na een prachtige solo en dito punter en daarna bepaalde Morata de eindstand. Spanje neemt het dinsdag in Jeruzalem op tegen Oranje of Italië.

-
Wint Jong Spanje het EK Onder-21?

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
14
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
26
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
15
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties