Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongen die Ajax-spits Brian Brobbey racistisch bejegende was pas zestien

Laatste update:

Van achter de dranghekken maakte een vermoedelijke fan van FC Twente racistische opmerkingen, waarna de toeschouwer direct werd geïdentificeerd en kon worden meegenomen. Technisch directeur Arnold Bruggink was op de hoogte van het incident en liep meteen de spelersbus van Ajax binnen om zijn excuses te maken voor het gedrag van de 'fan'. Vermoedelijk staat de jongen een levenslang stadionverbod te wachten.

Meer: Ajax-speler bewijst waarde: ‘Toen hij eruit ging kantelde de wedstrijd’ | ‘Brobbey is in vergelijking met Gimenez en De Jong de meest complete spits’

Het was niet voor het eerst dat Brobbey het slachtoffer werd van racistische teksten. Vorig seizoen gebeurde exact hetzelfde. Destijds nam Steven Berghuis het op voor zijn ploeggenoot door de dader een vuistslag uit te delen. Ditmaal kwam het niet tot een directe confrontatie. Meerdere mensen waren getuigen van het incident. Het is niet bekend of de jongen de nacht heeft moeten doorbrengen op het politiebureau.

Column Hugo Borst
Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst noemt het 'zorgwekkend' wat er na afloop van FC Twente - Ajax is gebeurd. "De holbewoner heeft een stadionverbod gekregen van de club. Maar FC Twente had er natuurlijk alles aan moeten doen om te voorkomen dat hij zo dichtbij kon komen. Benieuwd wat dat strafrechtelijk voor gevolgen heeft. Ik vermoed drie dagen taakstraf in plaats van onvoorwaardelijk een maand de bak in en 10.000 euro boete."

Meer nieuws

Einde in zicht voor Ten Hag? 'Manager is 50 procent van de kleedkamer kwijt'
0
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties