Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jongste PSV ooit wervelt langs Zulte Waregem

Laatste update:

De hunkering naar de Champions League is enorm, in Eindhoven. PSV wil voor het eerst in vijf seizoenen weer deelnemen aan het prestigieuze en lucratieve kampioenenbal en dat moet gebeuren met een vernieuwd elftal. In vergelijking met de finale van de KNVB beker in de slotfase van aflopen seizoen zat er niet alleen een andere coach op de bank, maar stonden er ook tien andere spelers in het veld. Alleen Jetro Willems verscheen op 9 mei 2013 tegen AZ aan de aftrap; de tien anderen uit de hoge hoed van Phillip Cocu waren nieuw.

Het jongste PSV ooit, met een gemiddelde leeftijd van slechts iets boven de 21 jaar, zette de nummer twee van het voorbije seizoen in België direct vast. Het resulteerde in enthousiaste toeschouwers op de tribunes, een nerveus Zulte Waregem en een schot van de pas zeventienjarige Zakaria Bakkali op de paal. PSV speelde uitstekend, maar vergat zichzelf keer op keer te belonen met een doelpunt. Spits Tim Matavz verzuimde oog in oog met keeper Sammy Bossut een cadeautje uit te pakken, Georginio Wijnaldum knalde van dichtbij over, Depay schoot over, Bakkali rakelings naast, Matavz op de lat en Depay kopte de rebound binnen in buitenspelpositie. Met andere woorden: het had na een halfuur al 6-0 kunnen staan.

Na de onderbreking ging PSV vrolijk door met het creëren van kansen. Zo schoot Bakkali voorlangs en vond Wijnaldum maar weer eens de paal, alvorens Depay eindelijk de ban brak. Dat was niet zomaar een treffer: de negentienjarige buitenspeler besloot het van grote afstand te proberen en vond op fantastische wijze de bovenhoek. Nadat ook Karim Rekik het aluminium had geraakt besloot Cocu om Matavz te vervangen door Locadia en dat bleek een gouden greep.

Na een heerlijke actie van Joshua Brenet aan de rechterkant kwam de spits voor zijn directe tegenstander en met zijn eerste balcontact werkte hij binnen. Met dat doelpunt zal Cocu uitermate blij zijn geweest: het geeft een extra buffer voor de terugwedstrijd op 7 augustus. In de slotfase kreeg PSV nog diverse grote mogelijkheden om de klus helemaal te klaren, maar dat lukte niet meer. Desondanks zal men in Eindhoven met genoegen gekeken hebben naar het frisse PSV, dat in een klap het negatieve imago van het voorbije seizoen van zich af gespeeld lijkt te hebben.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10
Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
6
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
6
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
41
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties