Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Joop Munsterman en de voetbalcultuur

Laatste update:

Joop sprak over de reactie van de supporters, wat hij zelf onbegrijpelijk vond. Hij maakte dat meerdere keren met boze gelaatsuitdrukkingen en harde taal duidelijk en schreef het vooral toe aan de nieuwe verhoudingen binnen Twente. Waar in het Arke Stadion alleen de hondstrouwe Twente-supporter was te vinden, is in de Grolsch Veste nu een hele nieuwe lichting fans aanwezig. Die moesten nog worden opgevoed in hoe men zich bij Twente gedraagt. Daar heb ik zelf niets aan toe te voegen, behalve dan dat hij gemakshalve achterwege laat dat er wel degelijk fans in Vak-P zaten die meededen aan het concert der fluitisten.

Het heeft dus te maken met de tienduizend nieuwe supporters binnen de club die nog moeten worden opgevoed. Opvoeden kost tijd, veel tijd. Dat weet een ouder met kinderen als geen ander, net als een niet al te makkelijk opvoedbaar kind als ik. Echter heeft de FC grootse plannen, zo wordt volgend seizoen de tweede ring uitgebreid van een L-vorm naar een U-vorm. Opnieuw nieuwe supporters op de tribune, en opnieuw mensen die moeten worden gevormd. Hoe moet dat dan met onze prachtige voetbalcultuur in ons weelderige Twente?

Een club zal echter niet snel kiezen voor de bescherming van status, in ruil voor een grote vooruitgang op financieel gebied. Vooral niet als dat moet leiden tot verregaande vorderingen op het sportieve vlak. Twente is hot, en dat moet worden leeg gemolken tot de laatste druppel. Echter vraag ik mij ook af of dit niet zwaar in het nadeel van Twente kan gaan werken. Want juist die voetbalcultuur bij Twente maakt de club zo bijzonder. Terugvallende bezoekersaantallen bij mindere tijden zullen de club nooit de das om doen. Maar als de cultuur van FC Twente verdwijnt, dan verliest de club haar charme, haar bekoring. Wat rest is dan een club zonder enig toekomstperspectief. De echte supporters zullen weglopen, sponsors zullen vertrekken en spelers willen alleen nog maar gaan en niet meer komen.

Deels overtrokken natuurlijk, want zo'n loop zal het niet nemen. Niettemin is het wel zo dat Munsterman dus indirect liet weten hiervoor te waken, zonder te komen met een aanpak vanuit de club. Supportersvereniging Vak-P zou hier de middelen wel voor hebben. In mijn ogen is het evenwel net zo goed de taak van de club zelf. Zij willen koste wat het kost doorgaan met de uitbreiding van het stadion, maar willen net als ons de cultuur bewaken.

Dus niet alleen de supporters zijn aan zet, wij zijn dat samen met de club. Een publiek dat kritischer wordt is innig samengaand met de groei en het succes. Laat ons Twente de uitzondering op de regel zijn. En probeer dat als club zijnde te bereiken door meer van je te laten horen, door te communiceren met de achterban en ons te helpen met het opvoeden van de nieuwe lichting. Op de supportersavond is samen het eerste kleine stapje gemaakt, maak samen met ons ook de volgende stap. Het is tijd om als supporters en club weer een te worden.

Meer nieuws

Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
12
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
10
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
4
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
24
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
16
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties