Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jubileumduel Wenger mondt uit in absolute nachtmerrie

Laatste update:

Arsenal werd in februari compleet ontmanteld door Liverpool (5-1) en in die wedstrijd stond het na twintig minuten al 4-0. Zaterdag kreeg Arsenal een nog groter pak slaag en dat was extra wrang voor manager Wenger, omdat het zijn duizendste officiële wedstrijd als manager van the Gunners betrof. Na iets meer dan een kwartier was het 3-0 voor Chelsea en stond Arsenal nog maar met tien man op het veld, omdat Kieran Gibbs een rode kaart had gekregen. Op dat moment was het dus al over en sluiten voor de spanning en was het voor de bezoekers zaak om de schade verder te beperken.

Om bij het begin te beginnen, de krachtmeting tussen de voetbalgrootmachten uit Londen startte veelbelovend. Het spel golfde op en neer en de eerste grote kans was voor Olivier Giroud, maar Petr Cech redde op de schuiver van de Arsenal-spits. Aan de andere kant was het nog geen minuut later wel raak. Alex Oxlade-Chamberlain gaf de bal zomaar weg, Samuel Eto'o werd in stelling gebracht en de spits krulde de bal prachtig in de verre hoek. De fans waren nog niet gestopt met juichen, of men kon voor de tweede keer de vuist ballen. André Schürrle schoot de bal door de benen van Laurent Koscielny en vond de onderhoek voor de 2-0.

Op het kwartier ging het van kwaad tot erger voor Arsenal. Fernando Torres, die inmiddels was ingevallen voor de aan zijn hamstring geblesseerd geraakte Eto'o, legde de bal af op Eden Hazard. De Belg leek naast te schieten, maar Oxlade-Chamberlain vertrouwde het niet en vond het nodig de bal weg te slaan. Scheidsrechter André Marriner, die een zeer ongelukkige wedstrijd floot, gaf niet Oxlade-Chamberlain rood, maar Gibbs. Hazard had maling aan de consternatie en schoot de strafschop raak. Nog voor rust werd het 4-0. Torres ontsnapte over rechts en legde de bal panklaar voor Oscar, die keeper Wojciech Szczesny doodeenvoudig passeerde.

Jubilaris Wenger besloot in de rust zijn twee resterende wissels in te zetten (door de veldverwijzing van Gibbs had hij Thomas Vermaelen al ingebracht voor Lukas Podolski) en door de komst van Carl Jenkinson en Mathieu Flamini was de ploeg aanvankelijk beter in balans. Chelsea, dat via Torres en uitblinker David Luiz al enorme kansen op 5-0 had gekregen, had de voet van het gaspedaal gehaald en daardoor voetbalden de bezoekers beter mee. Een resultaat zat er uiteraard geen moment in en ook een eretreffer was de brigade van Wenger niet gegeven. Chelsea liep in de slotfase juist verder weg. Szczesny liet de bal glippen bij de 5-0 van Oscar, waarna invaller Mohamed Salah de 6-0 tegen de touwen schoof.

Bekijk de doelpunten

-
Dit is het einde van de titelaspiraties van Arsenal

Meer nieuws

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties