Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jupiler League, niet meer uitzenden!

Laatste update:

Is het een fout geweest van RTL om wedstrijden uit de Jupiler League live uit te zenden? Ja. De redenen die er nu worden aangegeven om er mee te stoppen hadden al lang door de hoofden moeten gaan van de beleidsbepalers. Natúúrlijk zijn het (bijna) allemaal oninteressante duels in de Jupiler Leaque voor de neutrale voetballiefhebber. De neutrale voetballiefhebber zit helemaal niet te wachten op een duel uit de Jupiler League, die gaan op vrijdagavond op Sport1 naar de Bundesliga kijken of op Eredivisie Live naar een duel uit de Eredivisie.

De meeste mensen gaan de Jupiler League pas volgen als het écht spannend wordt. Dat is pas aan het einde van de competitie en natuurlijk de play-offs. Daar zou RTL7 zich aan vast moeten houden. Natuurlijk kijkt iemand die het voetbal een beetje volgt wel naar de uitslagen of de samenvattingen, maar om nou thuis te blijven om een wedstrijd 90 minuten te bekijken is ook weer te veel van het goede. Dat is ook terecht. Ik heb verschillende wedstrijden bekeken, en heb daaruit geconcludeerd dat bijna géén wedstrijd de moeite waard is om te aanschouwen. Er gaat zoveel mis tijdens wedstrijden. Natuurlijk kan dat ook aantrekkelijk zijn, een open wedstrijd met veel kansen, maar de éne blunder naar de ander kan ik toch écht niet aanzien.

Natúúrlijk is het jammer voor de supporters die sympathie hebben voor een club uit de Jupiler League. Die konden nu mooi de uitwedstrijden van hun favoriete clubje live thuis op de bank aanschouwen. Toch was er ook veel kritiek op RTL, ze zouden alléén maar wedstrijden van Cambuur en De Graafschap uitzenden. Cambuur zou alleen maar op tv komen omdat Wilfred Genee een supporter is van Cambuur. Dit is natuurlijk klinkklare onzin, Genee gaat helemaal niet over welke wedstrijden er worden uitgezonden. Genee heeft maar een bescheiden rolletje als presentator bij RTL. Een paar feiten: Cambuur miste op een haar na de Eredivisie en De Graafschap is ternauwernood gedegradeerd uit de Eredivisie, dan is het toch logisch dat deze twee clubs worden gezien als dé kampioenskandidaten en dus het meest worden uitgezonden? Nog een reden, De Graafschap en Cambuur hebben de hoogste toeschouwersaantallen. Natuurlijk wil RTL niet bij een wedstrijd zijn waar het volkomen sfeerloos is en waar er maar 900 man op de tribune zit.

Het is leuk geprobeerd van RTL7 om van de vrijdagavond een échte voetbalavond te maken, maar ze hadden van te voren realistisch moet inzien dat alléén de echte Jupiler Leaque volger en de clubsupporters naar deze wedstrijden zouden gaan kijken en dat dit niet voldoende is voor het zendergemiddelde van RTL7. Er blijft ondanks dit nog genoeg voetbal over op de vrijdagavond. Het geweldige, meestal humoristische programma met René van der Gijp, Hans Kraay jr en Johan Derksen, Voetbal International en daarnaast ook is er nog een uur samenvattingen met álle wedstrijden uit de Jupiler League...

Meer nieuws

Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
1
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
18
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
14
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
22

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties