Juve en Milan geven elkaar niets toe in boeiende strijd

Cesena - Juventus 0-1
Juve boekte dankzij een laat doelpunt van Roma-huurling Marco Borriello (zijn eerste in Turijnse dienst) de twintigste overwinning van dit seizoen, maar had al in de beginfase kunnen scoren. Andrea Pirlo miste echter voor de tweede keer deze week een penalty. Zondag tegen AS Roma wist Pirlo na zijn misser nog de rebound binnen te schieten, maar nu zat een doelpunt voor de middenvelder er niet in. Pirlo mocht al na ruim acht minuten aanleggen, toen Juve een penalty kreeg wegens hands van Vangelis Moras. De Griekse verdediger leek de bal toch buiten het strafschopgebied te raken, maar de bal ging op de stip en Pirlo kreeg de kans om de score te openen. De middenvelder mikte echter op de paal en heeft dit seizoen nu al drie van de vijf strafschoppen die hij mocht nemen gemist. Misschien is het tijd voor een nieuwe 'specialist'?

Juve bleef na de gemiste penalty de bovenliggende partij en zocht naar het openingsdoelpunt. Claudio Marchisio, Mirko Vucinic en Paolo De Ceglie werden voor rust nog gevaarlijk, maar kort in de tweede helft werd het pas echt gevaarlijk, toen Alessandro Matri ontsnapte aan de buitenspelval. Het schot werd maar half gekeerd door Francesco Antonioli, die vervolgens een maximale inspanning moest leveren om de rollende bal van de lijn weg te tikken. Juve scoorde dus nét niet en bleef jagen, maar speelde ondanks het feit dat zij domineerde niet erg sterk. Toch trokken de gasten ruim tien minuten voor tijd aan het langste eind: Antonioli had eerst nog een goede redding in huis bij een vrije trap van invaller Alessandro Del Piero, maar met een geslaagde dropkick maakte Borriello er even later alsnog 0-1 van. Hekkensluiter Cesena is door die nederlaag officieel gedegradeerd.

AC Milan - Genoa 1-0
De nummers twee en zeventien van de Serie A werkten in San Siro een extreem teleurstellende wedstrijd af, die gelukkig nog eindigde met een doelpunt. Milan, op jacht naar de titel, kwam er lang niet doorheen. Genoa op haar beurt, dat met Luigi De Canio als vervanger van de ontslagen Alberto Malesani begon, liep veel achteruit en deelde af en toe een speldenprik uit. Na acht minuten appelleerde iedereen bij i Rossoblu voor een handsbal van Alessandro Nesta. De verdediger blokte een schot van Juraj Kucka en gebruikte daarbij de arm, hetgeen Genoa een penalty had moeten opleveren. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Mark van Bommel, Alberto Aquilani en Sulley Muntari probeerden het gedrieën zonder succes van afstand.

In totaal raakte Milan de bal maar negen (!) keer aan in het vijandelijke strafschopgebied. Stephan El Shaarawy kreeg wel een kans, maar hij mikte te hoog. Later blokte Andreas Granqvist succesvol een schot van de aanvaller. Granqvist speelde sowieso sterk tegen de club aan wie hij gelinkt wordt in het geruchtencircuit. De Zweed zag hoe de druk van i Rossoneri na rust toenam, met kansen voor Kevin-Prince Boateng (ingevallen voor Van Bommel) en Urby Emanuelson, maar de twee scoorden niet. De tweede gele kaart voor Bosko Jankovic na het neerhalen van Ignazio Abate liet Genoa met tien tegen elf achter; pas vijf minuten voor het einde, toen ook Antonio Cassano een kans had laten liggen, ramde Boateng de winnende treffer diagonaal binnen langs Sebastian Frey.