Juve laat punten liggen, Udinese profiteert geenszins, Lazio wel

Juventus - Cagliari 1-1
Het kostte De Oude Dame maar zes minuten om op voorsprong te komen. Claudio Marchisio verstuurde een prachtige diagonale bal naar Stephan Lichtsteiner, de Zwitser tikte door naar oud-Cagliari-speler Alessandro Matri aan de rechterkant. De spits was niet zelfzuchtig en stelde Mirko Vucinic in staat om aan te tekenen voor het openingsdoelpunt. Vanaf zes meter passeerde hij de al verslagen keeper. Het was het derde doelpunt van de Montenegrijn voor Juventus, gek genoeg werden de drie goals allemaal in de eerste helft gemaakt. Juve pakte in de laatste vijf ontmoetingen vijftien punten tegen Cagliari, maar al snel werd duidelijk dat het zondag een lastige middag ging worden.

Juventus gaf al vrij snel het initiatief uit handen en leek onzeker achterin. Leonardo Bonucci handelde ronduit klunzig bij het verwerken van een kopbal in het zestienmetergebied. De verdediger ontsnapte aan een penalty. Vlak voor rust werd er nog een mogelijke penalty weggewuifd door de arbitrage: een bal op de arm van Andrea Pirlo was niet genoeg voor een strafschop. Vlak na de thee werd de stand weer gelijk. Andrea Cossu poeierde vanaf twintig meter heerlijk de 1-1 binnen. De tweede helft was een stuk minder vermakelijk dan de eerste. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Alessandro Del Piero de kans om 2-1 te maken na een voorzet van Pirlo, maar keeper Michael Agazzi redde wonderwel.

Genoa - Udinese 3-2
Udinese presteert uitstekend in de Serie A, maar liep zondag tegen een zeperd aan. De ploeg van trainer Francesco Guidolin won vorige week nog met 4-1 van Cesena en stevende na een helft op een knappe zege af bij Genoa, maar het tweede bedrijf veranderde alles. Udinese, dat het moest doen zonder Mehdi Benatia, Kwadwo Asamoah en Emmanuel Badu (allen naar de Afrika Cup), begon nog prima. In een zeer vermakelijke eerste helft werd een inzet van Antono Floro Flores van de lijn gehaald, waarna verdediger Damiano Ferronetti zijn ploeg met een harde klopbal op voorsprong zette.

Nog voor de onderbreking kreeg Alberto Gilardino een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Udinese-keeper Samir Handanovic stond zijn mannetje en liet zich voor rust niet verschalken. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Udinese, maar een krankzinnige fase na de pauze veranderde alles. Andreas Granqvist, in het verleden actief bij FC Groningen, tekende voor 1-1, waarna Bosko Jankovic nog geen twee minuten later voor de 2-1 zorgde. Toen Rodrigo Palacio zelfs de derde produceerde was het helemaal feest in Genua, maar wie anders dan topschutter Antonio Di Natale (penalty) deed wat terug. Omdat Marco Rossi (Genoa) even daarvoor een rode kaart kreeg ging Udinese nog vol op zoek naar punten, maar dat lukte niet meer.

Lazio - Atalanta 2-0
Lazio heeft zondagmiddag de 4-0 nederlaag van vorige week tegen Siena weggepoetst. De hoofdstedelingen wonnen met 2-0 van Atalanta uit Bergamo. Spelmaker Hernanes zette de ploeg van trainer Edoardo Reja na twintig minuten spelen op voorsprong: de Braziliaan benutte een penalty nadat Stefan Radu werd neergelegd in het strafschopgebied. Atalanta was via topschutter German Denis een aantal maal dichtbij de gelijkmaker, maar had pech toen Stefano Lucchini met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Clubtopscorer Klose, die zijn negende doelpunt in zijn zeventiende competitiewedstrijd produceerde, maakte in de absolute slotfase van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde.