Juventus geeft plek in achtste finale uit handen, Sevilla lijkt ronde verder

Sevilla - Dinamo Zagreb 4-0
Dinamo Zagreb zal voor deze wedstrijd al niet met veel vertrouwen hebben uitgekeken naar het treffen met Sevilla. In de laatste tien Europese uitwedstrijden verloor de Kroatische club al zijn duels. Deze statistiek bood de bezoekers niet veel hoop en dat bleek ook gegrond tijdens de wedstrijd. De thuisploeg was beter in het eerste bedrijf. Steven N'Zonzi was dichtbij met een kopbal waar Zagreb-doelman Dominik Livakovic nog net zijn handen tegen wist te krijgen. Na een half uur spelen was het Luciano Vietto, die op aangeven van Franco Vázquez, raak schoot. De Kroaten kregen na het tegendoelpunt wel een goede kans via de Chileen Junior Fernándes. Zijn schot was echter geen gevaar voor de Spaanse defensie. Op slag van rust kwam Dinamo Zagreb met tien man te staan toen rechtsback Petar Stojanovic onnodig zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte.

Ook na rust was de ploeg van trainer Jorge Sampaoli de beter op het veld. Het was dan ook geen verrassing dat los Rojiblancos de voorsprong uitbouwden. Sergio Escudero Palomo werd na verschillende stations aangespeeld in het strafschopgebied van Dinamo en plaatste de bal in de verre hoek achter Livakovic. Het was het doelpunt dat de ploeg uit Andalusië de rust gaf waar het in het eerste gedeelte van de tweede helft naar op zoek was. N'Zonzi hielp zijn ploeg tien minuten voor tijd aan een marge van drie doelpunten. Uit een hoekschop zette hij met veel kracht zijn hoofd tegen de bal waarna Livakovic kansloos was. Wissam Ben Yedder nam het slotakkoord voor zijn rekening. Hij zette de einduitslag van 4-0 op het bord. Daarmee weet Sevilla voor het eerst sinds 2009 vier keer te scoren in een Champions League-wedstrijd.

Juventus - Olympique Lyon 1-1
Een zege zou voldoende zijn voor overwintering in de Champions League en Juventus leek het fundament daarvoor in de eerste helft te leggen. Gianluigi Buffon, voor de honderdste keer op het veld in de Champions League, moest vroeg ingrijpen na een poging van Maciej Rybus. Aan de overkant gaf Mouctar Diakhaby op onhandige en onnodige wijze een strafschop weg, die werd benut door Gonzalo Higuaín. De spits miste later in de eerste helft wel een gigantische kans op de 2-0. Mario Mandzukic liet in de tweede helft een aardige kans onbenut en Lyon zocht naar de gelijkmaker. Veel grote kansen kwamen er niet, maar in de slotfase van het duel vonden de Fransen toch het net. Corentin Tolisso werd gevonden na een vrije trap en werkte binnen.