Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Juventus kampioen door blamage Roma bij laagvlieger

Laatste update:

Roma was al even zeker van een plek bij de bovenste twee en zal dus definitief als tweede gaan eindigen. Rudi Garcia had voor aanvang al gezegd dat de Scudetto-droom reeds voorbij was en de coach zag zijn ploeg uit bij Catania niet goed spelen. De thuisploeg oogde veel feller en kwam na een klein halfuur op voorsprong via een schitterende counter: Sebastián Leto legde de bal met een hakje klaar voor Mariano Izco, die met zijn bekeken schot Morgan De Sanctis op het verkeerde been zette. Roma schrok niet wakker door deze goal en bleef matig voetballen, wat tien minuten voor rust ook in de 2-0 resulteerde. Weer was Izco de doelpuntenmaker.

Francesco Totti bracht de spanning terug in de wedstrijd, door op aangeven van Daniele De Rossi de aansluitingstreffer binnen te schieten, en invaller Gervinho (Garcia had dus al vroeg besloten om in te grijpen) kreeg kort voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker. Hij wipte de bal echter tegen Alberto Frison aan, waardoor Catania de voorsprong mee de kleedkamer in nam. In de tweede helft ging Roma in de achtervolging, maar na slecht keeperswerk van De Sanctis bracht Catania de marge terug naar twee: de doelman ging eerst in de fout bij de opbouw en wist vervolgens een schot vanuit de tweede lijn niet ver genoeg naar de zijkant te boksen. Gonzalo Bergezzio schoot de rebound binnen.

Het zorgde voor frustratie bij de spelers van Roma, die een paar vervelende overtredingen maakten. De bezoekers kregen nog wel een paar mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen, maar een schot van Michel Bastos werd met moeite gepakt door Frison en ook een kopbal van Totti belandde niet in het net. Catania hield stand en liep nog uit naar 4-1 dankzij een heerlijke knal van Pablo Barrientos. De ploeg van Maurizio Pellegrino leeft door de zege nog in de strijd tegen degradatie: bij een nederlaag was Catania na acht jaar afgedaald naar de Serie B. Juventus is door het resultaat op Sicilië zonder te spelen kampioen van Italië geworden en speelt maandag dus alleen nog voor de eer en de winstpremie.

Serie A
Catania
4 - 1
AS Roma
Juventus is de terechte kampioen

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
10
Gewilde Mourinho kan trainerscarrière vervolgen in voor hem nieuwe competitie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Ronaldo ontmoet Neymar én zorgt met uitspraak voor chagrijn bij Arsenal-fans
9
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
3
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties