Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Juventus klimt over Man City naar laatste zestien, dikke zege Gladbach

Laatste update:

Juventus - Manchester City 1-0
Juventus wist dat plaatsing voor de volgende ronde zeker zou zijn als het minstens gelijk zou spelen. Massimiliano Allegri koos ervoor Álvaro Morata en Juan Cuadrado niet van meet af aan mee te laten doen en gunde Alex Sandro en Paulo Dybala het vertrouwen. De beste kansen waren aanvankelijk voor de Britten, want Fernandinho schoot eerst hard naast en even later over. De eerste serieuze kans voor Juventus was gelijk raak: na sierlijk voorwerk van Paul Pogba gaf Alex Sandro voor en kon Mario Mandzukic van dichtbij scoren (1-0). Joe Hart hield diezelfde Mandzukic af van een tweede goal, terwijl Gianluigi Buffon pas in de laatste fase voor rust werd getest. Daarbij kwam hij van zijn lijn om Sergio Agüero tegen te houden.

In de tweede helft kreeg Juventus mogelijkheden de tweede te maken, maar pas nadat Buffon zijn team eerst overeind hield met reddingen op pogingen van Fernando en Yaya Touré. De 37-jarige doelman kreeg de handen op elkaar met zijn geweldige optreden en bijna zorgde Marco Sturaro voor de genadeklap aan de overkant, maar hij trof de paal nadat Hart al was geklopt. Even daarvoor was Morata erbij gekomen ten faveure van Mandzukic, de man van het enige doelpunt. Manuel Pellegrini liet op zijn beurt Fabian Delph invallen en bracht later nog Raheem Sterling in voor Agüero, die maar eenmaal gevaarlijk was geworden.

In de laatste fase poogde Juventus de score iets hoger uit te laten vallen, maar zonder succes. Morata stuitte nog eens op Hart en collega-invaller Cuadrado miste het doel. Manchester City kwam op vreemde bodem niet meer terug: Andrea Barzagli zette Sterling op tijd klem en voor de rest was het meer achteruit lopen dan vooruit. De club is al zeker van deelname aan de Champions League na de jaarwisseling en sluit de groepsfase over twee weken thuis af tegen Borussia Mönchengladbach, dat derde staat in de groep en riant wist te winnen van Sevilla.

Borussia Mönchengladbach - Sevilla 4-2
De Duitsers vingen de wedstrijd aan met maar twee punten op zak en bovendien maar twee doelpunten uit vier wedstrijden. Een derde plaats was vooraf al het hoogst haalbare, maar daar voetbalden die Fohlen wel naar. Ibrahima Traoré vuurde al vroeg op doel, maar Sergio Rico kreeg er een hand tegen en voorkwam de 1-0. Aan de overkant dacht Kévin Gameiro de openingsgoal voor zijn rekening te nemen, maar de treffer werd geannuleerd omdat de bal de achterlijn al zou hebben gepasseerd voor de voorzet kwam. Gladbach kwam na bijna een half uur spelen uiteindelijk op voorsprong: Granit Xhaka roste richting doel en Lars Stindl stapte op het goede moment in voor het laatste zetje.

Drie man van Sevilla stonden erbij en keken ernaar: appèl voor hands werd niet gehonoreerd. Gladbach kreeg twee kansen om voor rust een tweede te maken: een schot van Raffael werd echter geblokkeed en in de rebound schoot Julian Korb over. In de tweede helft nam de druk van de Spanjaarden toe en leek de 1-1 dichtbij. Gameiro liet twee mogelijkheden liggen en ook Yevhen Konoplyanka sloeg niet toe, waarna Gladbach wél nauwkeurig te werk ging. Fabian Johnson maakte op schitterende wijze de 2-0 toen hij met een draaiend schot de verre hoek vond achter Rico. Daarna tekende Raffael voor 3-0 en leek het over en voorbij, maar toch deed Vitolo met een fraai wippertje wat terug en stond het 3-1, tien minuten voor tijd.

Een droge knal van Stindl maakte echter een einde aan de laatste Spaanse illusies, al kwam de 4-2 er toch ook nog na een rake strafschop van Éver Banega. De resultaten van Gladbach zijn ronduit indrukwekkend sinds de trainerswissel. Op 21 september gaf Lucien Favre er de brui aan en verscheen André Schubert ten tonele: hij was eerder coach bij de beloften. Sinds zijn aantreden verloor de club alleen nog maar van Manchester City en boekte het acht overwinningen en drie remises. De zege van woensdag op Sevilla is de eerste in de Champions League en houdt de club dus op koers voor plaats drie in de groep, die rechtgeeft op deelname aan de Europa League in 2016.

-
Wie denk je dat er uiteindelijk het verst komt in de Champions League?

Meer nieuws

Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
4
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
1
De Ligt keert tegen Real Madrid verrassend terug in basis van Bayern München
6
Real Madrid onthult keuze onder de lat tussen Lunin en Courtois
7
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
16
Santiago Gimenez onthult door welke grote fout hij zelfvertrouwen verloor
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties