Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Juventus laat Dortmund met dank aan Tévez volstrekt kansloos

Laatste update:

Nog niet eens alle supporters hadden hun kuipje opgezocht, of het stond al 0-1. Tévez trapte de bal vanaf zo'n 25 meter én uit stand in de korte hoek van doelman Roman Weidenfeller. Dat openingsdoelpunt sloeg in als een bom bij de geelhemden van trainer Jürgen Klopp, want in de eerste helft konden zij geen vuist maken en wisten zij zelfs niet één serieuze doelkans te creëren. Dortmund eiste de bal wel op, maar Juventus trok zich terug en kwam nooit in de problemen. De goal van Tévez was overigens het snelste Champions League-doelpunt van Juventus sinds Alessandro Del Piero in 1997 binnen de minuut scoorde.

Juventus bleef de gevaarlijkste partij in de eerste helft: na een kwartier deed Stephan Lichtsteiner bijvoorbeeld een poging, maar zijn harde schot werd weggebokst door Weidenfeller. De eerste keer dat Gianluigi Buffon in actie moest komen, was bij een zwakke voorzet van Kevin Kampl die hij eenvoudig uit de lucht kon plukken. Coach Massimiliano Allegri zal overigens niet geheel tevreden zijn geweest, want Paul Pogba moest de strijd na een klein half uur staken. De Franse middenvelder leek een hamstringblessure op te lopen en werd vervangen door Andrea Barzagli.

Dortmund speelde niet snel en zuiver genoeg en hoopte zich na rust op te kunnen richten. Hoewel de formatie van Klopp relatief veel balbezit had, maakte men nauwelijks aanspraak op een treffer. Weidenfeller voorkwam na vijf minuten zelfs de 0-2 van Morata, nadat de spits alleen op de doelman af kon stormen omdat de grensrechter niet had gezien dat het buitenspel was. Even later lag Weidenfeller opnieuw in de weg, toen Morata werd bediend door Roberto Pereyra. Pas na 62 minuten losten die Borussen een eerste serieuze schot op het doel van Juventus: Kevin Kampl vond echter Buffon op zijn pad. Neven Subotic mikte even later naast.

Twintig minuten voor tijd gooiden i Bianconeri de Champions League-return definitief in het slot: Pereyra loodste Tévez met een boogbal door de verdediging en op aangeven van de Argentijn schoof Morata de 0-2 tegen de touwen. De eerste supporters van Dortmund verlieten daarop het stadion. Tien minuten later werd het ook nog 0-3: na een pass van Pereyra knalde Tévez zijn tweede van de avond binnen. Twee minuten later kreeg El Apache een applauswissel en werd hij afgelost door Simone Pepe. Dortmund leed zodoende zijn eerste Champions League-thuisnederlaag van het seizoen en moet zich nu vol richten op de Bundesliga.

-
Beschouw jij Juventus als een kandidaat voor de eindzege in de Champions League?

Meer nieuws

VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
2
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
10
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
4
Alex Kroes spreekt zich voor het eerst uit over functiewijziging bij Ajax
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties