Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Juventus pakt zilveren ster en hoopt nu op 'triplete'

Laatste update:

Juventus had het bekertoernooi al twintig jaar niet meer gewonnen en in die periode was Lazio liefst vijf keer de sterkste. Voor de finale van dit seizoen was Juventus evenwel de favoriet: de ploeg van Allegri was in Italië haast onverslaanbaar en in competitieverband moest Lazio er ook twee keer aan geloven (0-3 en 2-0). De bekerfinale van 2015 kende in ieder geval een daverende openingsfase.

Lazio, dat Juventus vroeg onder druk wilde zetten, kwam al na drie minuten op voorsprong. Een vrije trap van de zijkant werd door aanvoerder Stefan Radu op fraaie wijze richting de bovenhoek geknikt. Keeper Gianluigi Buffon kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar de vermaarde sluitpost kon niet voorkomen dat de bal achter de lijn verdween.

Radu had dit seizoen nog niet gescoord en ook de doelpuntenmaker van Juventus maakte zijn eerste clubdoelpunt van het seizoen (in het juiste doel). Dat deed Giorgio Chiellini op uiterst fraaie wijze: na een vrije trap van Andrea Pirlo en een kopbal van Patrice Evra rondde hij af met een fijne halve omhaal. Met die treffer kwam er direct een einde aan het flitsende spel van beide partijen, want daarna viel er helemaal niets meer te genieten.

Pas in de absolute slotfase werd het weer spannend. Alessandro Matri zag een doelpunt afgekeurd worden en Buffon trad aan de andere kant op toen hij een tegenstander op zich af zag stormen. Het kwam aan op verlenging en al snel in de extra tijd raakte Filip Djordjevic met een prachtig schot beide palen. Niet lang daarna maakte Matri weer een doelpunt en deze keer telde het wel: 2-1.

-
De bekerwinst van Juventus is terecht

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
3
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
73
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
15
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties