Juventus stunt in Etihad Stadium, Sevilla krijgt drie strafschoppen

Manchester City - Juventus 1-2
Juventus beleeft zijn slechtste start ooit in de Serie A, terwijl Manchester City nog foutloos is in de Premier League. De ploeg van Manuel Pellegrini hoopte daarom een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar daar was geen sprake van. City (met recordaankoop Kevin De Bruyne op de bank) begon wel goed en al na anderhalve minuut moest Gianluigi Buffon voor het eerst ingrijpen, bij een schot van Raheem Sterling. Aan de overkant dacht Paul Pogba de score bij de eerste kans voor Juventus te openen, maar zijn rake kopbal mocht niet gevierd worden, omdat Morata bij de voorzet van Juan Cuadrado buitenspel stond. De spits raakte de bal weliswaar niet, maar deed wel mee aan het spel en daarom ging de vlag omhoog. Pogba zelf stond absoluut niet buitenspel.

City kwam dus met de schrik vrij en zocht verder naar openingen in de Italiaanse defensie. Fernandinho en Aleksandar Kolarov beproefden hun geluk met schoten vanuit de tweede lijn, terwijl Wilfried Bony niet scherp was in de afronding. Giorgio Chiellini voorkwam even later dat Bony van dichtbij kon binnen tikken en daardoor gingen City en Juve in evenwicht aan de thee. In de eerste tien minuten van de tweede helft gebeurde er niet veel, maar uit het niets kwam de thuisploeg op voorsprong: Vincent Kompany leek bij een hoekschop van David Silva een overtreding te maken op Chiellini, die hierdoor een eigen doelpunt maakte, maar er werd niet gefloten. Sterling kreeg kort hierna direct een grote kans om de marge te verdubbelen, maar Buffon redde fantastisch.

Juventus kroop hierna uit zijn schulp. Joe Hart kon nog ingrijpen bij een inzet van Stefano Sturaro, maar kon even later niet voorkomen dat Mario Mandzukic na een geweldige voorzet van Pogba de gelijkmaker binnenwerkte. Vervolgens maakte Morata het leed nog groter voor City, door tien minuten voor tijd op fraaie wijze de 1-2 op het scorebord te brengen. Kolarov was ongelukkig met het uitverdedigen, waarna Morata uit de draai vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnenschoot. In het restant probeerde City nog wel terug te komen en Yaya Touré kwam met een schot van afstand nog het meest in de buurt van de gelijkmaker, maar Buffon keepte een geweldige wedstrijd en redde ook nu weer.

Sevilla - Borussia Mönchengladbach 3-0
Sevilla kreeg in een helft liefst drie strafschoppen en daar werden er twee van benut. Borussia Mönchengladbach (met Roel Brouwers in de basis) kwam de eerste vijfenveertig minuten nog zonder kleerscheuren door, maar kwam na rust op achterstand door Kevin Gameiro, die een gemakkelijk gegeven strafschop keihard in het doel ramde. Niet lang hierna mocht Gameiro opnieuw aanleggen vanaf elf meter, na een overtreding van Brouwers op Vitolo, maar nu raakte de aanvaller de lat. Daarom ging bij de derde penalty Ever Banega achter de bal staan: hij schoot de 2-0 tegen de touwen, nadat Tony Jantschke een overtreding had gemaakt op Gameiro. Yevhen Konoplyanka was vervolgens verantwoordelijk voor het slotakkoord.