Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kabinet denkt onder meer aan Ajax bij proef met publiek tijdens duels

Laatste update:

Het Algemeen Dagblad meldt vrijdag dat het gaat om een maximaal aantal van 1.500 supporters per stadion. Een speciaal aangesteld team gaat op zoek naar het meest geschikte stadion om de testen af te nemen. De voorkeur hierbij gaat uit naar de onderkomens van Ajax, NAC Breda en NEC. Bij de test worden bezoekers verdeeld in 4 'bubbels' van 250 fans en één van 500 supporters. In sommige bubbels is het dragen van mondkapjes verplicht, maar dat geldt niet voor alle bubbels. Daarnaast wordt er achtereenvolgens een rij met stoelen bezet en juist ook weer niet. Bezoekers mogen 'enthousiast en uitgelaten gedrag vertonen', al is zingen nog steeds verboden. Fans die meedoen aan de test moeten een negatieve coronatest kunnen overleggen.

Er ligt tevens het plan om bezoekers in de dagen na een wedstrijd te monitoren. "Dit alles om te bezien of dit tot een veilig evenement kan leiden. Er wordt natuurlijk wel aan mensen gevraagd of ze dit willen, maar ik denk dat heel veel voetbalsupporters snakken naar het bezoeken van een wedstrijd van hun favoriete club", verklaart Keijzer vrijdagmiddag aan de NOS. De KNVB bevestigt dat er sowieso testen worden gedaan bij NEC en Almere City FC. De voetbalbond benadrukt daarnaast dat deze testen niet in verband staan met het toestaan van beperkte aantallen supporters. De voetballerij is hierover in gesprek met Minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark.

Belangrijke voorwaarde om dergelijke proefevenementen door te laten gaan is dat de regio waarin het evenement plaatsvindt geen risicogebied is. Het risiconiveau moet maximaal 1 zijn, dat wil zeggen waakzaam. De evenementenbranche wil samen met onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft gegevens verzamelen over het besmettingsniveau in verschillende situaties, van kleine groepen binnen tot grote aantallen bezoekers buiten. Gekeken wordt dan naar het gedrag van de bezoekers, de luchtkwaliteit in een gebouw, het gebruik van mondkapjes, desinfectie en de gevolgen voor kwetsbare groepen.

Keijzer stemt in met twee voorstellen: voetbalwedstrijden en concerten waarbij het publiek moet zitten, en bioscopen. Voor festivals en concerten waarbij het publiek rondloopt is het nog te vroeg. Hiervoor gaf Keijzer derhalve geen groen licht. De evenementensector wil gaan werken met een toegangsbeleid voor het publiek. Om binnen te komen moeten mensen in ieder geval een recente negatieve PCR-coronatest hebben. "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan", aldus Keijzer.

Meer nieuws

Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties