Kaká gidst Milan in jubileumduel met tweeklapper naar winstpartij

Seedorf zal opgelucht ademhalen. Hij werd in de Italiaanse pers met kritiek gebombardeerd en zag de stoelpoten van zijn trainersstoel langzaam worden afgezaagd. El Presidente zit na het punt tegen Lazio en twee zeges echter weer steviger in het zadel. Balotelli zette het geplaagde Milan tegen Chievo op het juiste spoor: Super Mario tikte na drie minuten een voorzet van Adil Rami tegen de touwen en maakte zijn dertiende van het seizoen. Milan begon sterk en was via Adel Taarabt dicht bij de 2-0, maar moest achterin ook waakzaam blijven.

Simone Bentivoglio en Alberto Paloschi, die voor de helft eigendom is van Milan, stichtten namelijk gevaar voor het doel van Christian Abbiati. Na een klein halfuur spelen maakte Kaká er echter 2-0 van door na een prachtbal van Keisuke Honda van dichtbij het leer binnen te lopen. De Japanner had voor rust ook nog zijn doelpunt mee kunnen pikken, maar mikte over. Kaká zette tien minuten in de tweede helft al de eindstand op het scorebord door de bal op kunstige wijze in de verre hoek van Michael Agazzi te krullen: 3-0.

Het Chievo van Eugenio Corini, dat zestiende staat, hoopte direct terug te slaan, maar een verrassend genomen hoekschop van Bentivoglio trof de paal. Milan controleerde de wedstrijd en dook nog een paar keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar er werd niet meer gescoord. In de blessuretijd misten de bezoekers uit Verona in de persoon van Cyril Théreau nog een strafschop; hij trof de lat. Milan en Seedorf nemen het over twee weken, op een maandag, op tegen Genoa.