Kameroener helpt Besiktas aan knappe zege; Napoli blijft koploper

Napoli - Besiktas 2-3
Napoli keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan en Jorginho zal in de kleedkamer wellicht zijn excuses aan zijn medespelers hebben aangeboden, want de middenvelder zette Vincent Aboubakar per ongeluk vrij voor José Reina en de Kameroener schoot via de benen van de keeper raak. Aboubakar bepaalde daarmee de ruststand op 1-2, want Adriano had na een lage voorzet van Ricardo Quaresma de score geopend en Dries Mertens tekende daarna met een intikker voor de gelijkmaker. De Belg had al eerder kunnen scoren, maar miste twee goede kansen.Voor Aboubakar was het overigens zijn eerste officiële doelpunt voor Besiktas.

In de tweede helft kreeg Napoli al na vijf minuten een uitgelezen kans om langszij te komen, maar doelman Fabri stopte een strafschop van Lorenzo Insigne. De Italianen kregen twintig minuten voor tijd een herkansing en Manolo Gabbiadini liet zijn ploeggenoot zien hoe het wel moest: 2-2. Gabbiadini leek Napoli vervolgens ook nog aan de drie punten te helpen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Vijf minuten voor tijd viel de treffer aan de andere kant: Aboubakar dompelde Napoli met de 2-3 in rouw.

Dynamo Kiev - Benfica 0-2
Benfica opende al na negen minute de score in Oekraïne, want Eduardo Salvio mocht na een overtreding van Antunes op Gonçalo Guedes aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Het was het eerste Champions League-uitdoelpunt voor Benfica uit een penalty sinds de treffer van Nuno Gomes in december 1998 tegen PSV. De bezoekers namen de voorsprong mee de kleedkamer en en vergrootten die na de pauze. Franco Cervi werd gevonden door Salvio en nadat twee eerdere pogingen mislukten, was het bij de derde inzet wel raak. Dynamo Kiev maakte na rust een belabberde indruk en stapte met een terechte nederlaag van het veld.