Kansenmissend PSV ontsnapt aan puntverlies

Vier van de vijf thuiswedstrijden die PSV voor zaterdagavond afwerkte gingen met een doelpuntloos de rust in en tegen Sparta was dat niet anders. Aan het aantal kansen lag het niet, want de bezoekers lieten zich meteen al brutaal zien. Remko Pasveer kon na een dikke vijf minuten net een schot van Thomas Verhaar uit de kruising tikken en Zakaria El Azzouzi creëerde ook bijna een grote mogelijkheid. PSV nam na tien minuten spelen echter het heft steeds meer in handen en werd via Nicolas Isimat-Mirin voor het eerst voorzichtig gevaarlijk.

Davy Pröpper testte daarna doelman Roy Kortsmit, die na bijna een half uur spelen opnieuw moest ingrijpen. Luciano Narsingh zette Joshua Brenet alleen voor de doelman, maar de Spartaan was net op tijd bij de bal. Aan de andere kant loste Craig Goodwin een kanonskogel, die echter recht op Pasveer afvloog. De laatste twee kansen voor rust waren voor Narsingh: hij verloor de bal eerst in kansrijke positie aan Denzel Dumfries en slaagde er vijf minuten voor de onderbreking niet in Kortsmit in een een-op-een-situatie te verschalken.

Na rust bleef PSV op zoek naar de voorsprong en Santiago Arias dwong Kortsmit al na twee minuten tot een nieuwe redding. De Eindhovenaren probeerden Sparta daarna terug te dringen op de eigen helft en dit lukte ook aardig, maar door het lage tempo dat de kampioen van afgelopen seizoen hanteerde ontstonden er nauwelijks echte kansen. De thuisploeg stichtte een kwartier voor tijd pas weer enig gevaar via Pröpper, die een vrije trap in de handen van Kortsmit zag belanden.

In een wedstrijd die op 0-0 leek af te stevenen was het Luuk de Jong die toch het vernuft had om de Sparta-verdediging open te breken. Zijn slimme pass zette Ramselaar oog in oog met doelman Kortsmit, waarna de van FC Utrecht overgekomen middenvelder koeltjes afrondde. Steven Bergwijn kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal een enorme kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar hij stuitte op Kortsmit. De doelman greep vlak voor tijd ook nog eens goed in bij een poging van Oleksandr Zinchenko.