Kasimpasa wint van negen man Besiktas, Almeida schopt fan

Besiktas kwam al binnen drie minuten op voorsprong in Recep Tayyip Erdogan. Oguzyan Özyakup stuurde Olcay Sahan weg en laatstgenoemde bediende Hugo Almeida, die simpel kon binnentikken. De spelers van Kasimpasa claimden dat Olcay buitenspel stond, maar scheidsrechter Baris Simsek keurde de 0-1 goed. Na tien minuten waren de bezoekers van Slaven Bilic dicht bij de margeverdubbeling, maar het schot van Manuel Fernandes werd gekeerd door Andreas Isaksson. Ook Kasimpasa was in het eerste halfuur een keer dreigend: Ezequiel Óscar Scarione mikte net voorlangs. Na dertig minuten deed zich een bijzonder incident voor. Er lag een tweede bal op het veld, die werd opgeraapt door Ryan Donk. Toen Besiktas in de aanval was en Almeida net wilde schieten, gooide Donk de tweede bal op het speeltuig dat de Portugees op het doel af wilde vuren. De verdediger kreeg een gele kaart. Tot de rust bleef het 0-1.

Twee minuten in de tweede helft zorgde Scarione voor de gelijkmaker door op aangeven van Sanharib Malki te scoren. Kasimpasa werd sterker en sterker en kwam twintig minuten voor tijd op 2-1: Kerem Seras liftte de bal naar Scarione, die van dichtbij doel trof. In de slotfase werden Almeida en linksback Ramon Motta nog met rood van het veld gestuurd. Een supporter betrad het veld en gaf Fernandes een klap, waarna Almeida en Motta hun ploeggenoot wilden beschermen en de fan begonnen te schoppen. De arbiter stuurde het tweetal van Besiktas naar de kleedkamer. De gasten slaagden er niet meer in om nog een gelijkmaker af te dwingen en gingen voor het eerst sinds acht wedstrijden weer onderuit. Ryan Babel deed overigens niet mee; hij was geschorst.