Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kasper Dolberg deelt diagnose: spits lijdt aan diabetes type 1

Laatste update:

De 24-jarige Dolberg ontbrak de afgelopen weken in de wedstrijdselectie van Nice. De ex-Ajacied moest de wedstrijden tegen Olympique Marseille en Angers aan zich voorbij laten gaan omdat hij zich niet goed voelde. Zondag maakte hij zijn rentree als invaller tegen Montpellier, waarna hij via Instagram heeft laten weten waarom hij in de weken daarvoor afwezig was.

"Beste supporters", laat Dolberg weten op de website van OGC Nice. "Er is deze week gebleken dat ik diabetes type 1 heb. Natuurlijk is dat een verrassing voor me, maar eerlijk gezegd ben ik opgelucht dat ik eindelijk weet waarom ik me de afgelopen twee weken niet goed heb gevoeld. Ik ben ook blij dat de doktoren hebben bevestigd dat het met de juiste behandeling geen gevolgen heeft voor mijn carrière. Ik heb afgelopen week getraind en voel me al beter. Om gewend te raken aan de behandeling, heb ik samen met Kasper Hjulmand (de Deense bondscoach, red.) besloten dat ik deze week geen interlands zal spelen. Ik wil de club en de Deense voetbalbond bedanken voor hun steun en begrip."

Bij een auto-immuunziekte valt het afweersysteem het lichaam aan. Normaliter ruimt het afweersysteem alleen ziektes op, maar bij sommige mensen vernielt het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken, in de alvleesklier. In dat geval is er sprake van diabetes type 1. Insuline regelt de bloedsuiker in het lichaam.

Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
2
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
6
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
2
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
17
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties